A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/ana-rucner-107.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Belgijske pohvale HTZ-ovom spotu 'Oda radosti' s Anom Rucner | Politika+
Turizam

POGLEDAJTE ZAŠTO: Belgijske pohvale HTZ-ovom spotu 'Oda radosti' s Anom Rucner

Belgijski portal Pagtour inače je poznat po kritičkom i pomalo sarkastičnom tonu svojih osvrta i komentara.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Jedan od najpopularnijih belgijskih turističkih portala Pagtour u članku pod nazivom "Bože kako je Hrvatska lijepa u glazbi" pohvalio je promotivni video spot Hrvatske turističke zajednice (HTZ) "Oda radosti" navodeći da je to "jedan od najuspjelijih i najpoučnijih promotivnih filmova o nekoj zemlji", izvijestili su iz Glavnog ureda HTZ-a.

Belgijski portal Pagtour poznat je po kritičkom i pomalo sarkastičnom tonu svojih osvrta i komentara, i rijetko se dogodi isključivo pozitivan članak poput ovog o video spotu HTZ-a.

U tom spotu, koji je HTZ pripremio za promociju na stranim tržištima za ovu sezonu, uz izvedbu završnog stavka 9. Beethovenove simfonije "Ode radosti"čelistice Ane Rucner prikazuju se slike iz cijele Hrvatske bez ikakvih riječi.

U spotu su, kako dodaju u članku na portalu, prikazani svi aduti Hrvatske pri čemu se u prvi plan ne stavlja plaža i ljetovanje, nego različiti životni motivi, što sve potiče želju da se Hrvatsku i posjeti.

U članku stoji i da je "Oda radosti" i himna EU-a te da ju je na odličan način HTZ odnosno Hrvatska kao uskoro nova članica EU-a uspjela prilagoditi promociji svoje zemlje.

Belgijski portal Pagtour poznat je po kritičkom i pomalo sarkastičnom tonu svojih osvrta i komentara, i rijetko se dogodi isključivo pozitivan članak poput ovog o video spotu HTZ-a, a redovito na više od pet tisuća adresa isključivo iz turističke branše šalje svoj newsletter.

Ideja za snimanje spota došla je od same Rucner, režirao ga jeHrvoje Hribar, a u njemu osim Rucner sudjeluju i Zagrebačka filharmonija, zbor Ivan Goran Kovačić te glazbenici s autentičnim narodnim instrumentima (gajde, sopila ili lijerice).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvoje hribar, hrvatska turistička zajednica, ana rucner