Tehnologija

NOVITETI: Samsung predstavio Galaxy Beam - pametni telefon s ugrađenim projektorom

Vaše slike odmah možete pogledati u punom sjaju - projiciranjem na prvom čistom bijelom zidu. Miljama daleko od prvog televizora.

Piše: PolitikaPlus

Samsung je danas predstavio pametni telefon s integriranim projektorom, koji vam omogućava da na najjednostavniji način dijelite multimedijalne sadržaje s onim koji su neposredno uz vas - imate li odgovarajuću podlogu za projiciranje možete zajedno gledati vaše fotografije, filmiće, prezentacije i koješta drugo gledajući sliku visoke razlučivosti i više nego solidne dijagonale za tako maleni uređaj - čak 50 inča (127 cm). Kako ističu u kompaniji, projektor Galaxy Beama (beam=zraka) diči se jačinom svjetlosti 15 lumena, što teoretski omogućava gledanje i u vanjskim uvjetima.

 

“Galaxy Beam osigurava mobilnu slobodu i jedinstveno zajedničko iskustvo digitalnog sadržaja za svakoga, odmah i bilo gdje – putem tankog i lako prenosivog pametnog telefona kao bilo kojeg drugog na tržištu“, prigodno je  izjavio JK Shin, predsjednik divizije za IT i mobilne komunikacije u Samsung Electronicsu, “Galaxy Beam je uređaj koji je nastao iz Samsungovih uvida i inovacija, dokazujući Samsungovu predanost pružanja novih izvanrednih iskustava korisnicima putem proizvoda koji im omogućuju da se izraze i upotpune sebe.“


No, dobro, zanemarimo marketinške mudrolije, ideja je odlična, a koliko je stvarno upotrebljiva, tek ćemo trebati provjeriti.


Ovaj pametni telefon opremljen je kamerom sa senzorom razlučivosti 5MP, što sasvim sigurno NE obećava neke vrhunske domete (megapikseli ionako ne govore mnogo, no, uz više megapiksela obično ide i nešto bolji uređaj), no vaše slike odmah možete pogledati u punom sjaju - projiciranjem na prvom čistom bijelom zidu. Miljama daleko od prvog televizora.
Ili kako vele Samsungovi marketingaši:

"Za mlađe korisnike koji ovise o stalnom i neposrednom dijeljenju digitalnog sadržaja i zabave, Galaxy Beam predstavlja novi način dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama. On postaje nešto više od mobitela - koristan digitalan alat, upotrebljiv bilo gdje, koji može dodati vizualnu zabavu običnom okupljanju, odrediti raspoloženje na zabavi ili jednostavno zabilježiti važne životne trenutke u nešto osobno i odmah spremno za dijeljenje. S Galaxy Beamom, rođendanska zabava ili proslava godišnjice može u trenutku oživiti putem YouTuba ili Hulu video spotova projiciranih na stropu ili vratima. Isto tako, studenti mogu podijeliti video zapise ili seminarske radove u studentskom domu ili dnevnom boravku direktno sa stola ili iz ruke, pretvarajući zajedničko učenje u jedno potpuno novo interaktivno iskustvo.

 

Nadalje, Galaxy Beam je idealan za igranje interaktivnih akcijskih igara: korisnici mogu postaviti vlastite igre ili preuzeti jednu od tisuću ponuđenih igara dostupnih putem Game Huba, Samsungove gaming trgovine, zatim projicirati igru suigračima ili promatračima kako bi pretvorili igru u nevjerojatno interaktivno zajedničko iskustvo. Osim toga, Galaxy Beam je prikladan alat za srednje poduzetništvo. Agent za prodaju nekretnina može kupcima projicirati fotografije nekretnina dok arhitekt može projicirati nacrte i ideje svojim suradnicima na gradilištu ili na nekoj drugoj javnoj lokaciji."


Eto. Tako moćna spravica zadržala je više nego prihvatljive dimenzije - debljine svega 12,5 mm, dok je širina u okvirima gabarita pametnih telefona. Procesor kuca na taktu od 1,02 GHz, a pokreće ga   Android 2.3 Gingerbread operativni sustav, upotpunjeno s 8GB unutrašnje memorije. Možda najvažniji podatak u ovom slučaju, uzevši u obzir energetske zahtjeve projektora je onaj o bateriji. 2000 mAh zvuči jako dobro, no što to znači u stvarnom životu, bez testiranja ipak ne možemo reći.Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

projektor, Galaxy Beam, JK Shin, samsung