Zagreb

ZAGREB: Milan Bandić ustvrdio: Skinuo sam cijenu mjesečne karte

"Holdingu sam predložio da teret cijene gradskoga prijevoza podijele popola s građanima."

Piše: P/H

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odobrio je povećanje cijene javnog gradskog prijevoza, a na konferenciji za novinare istaknuo je da se izborio za najugroženije skupine građana koji će godišnju kartu plaćati svaki mjesec po 100 kuna.

"Holdingu sam predložio da teret cijene gradskoga prijevoza podijele popola s građanima."

Cijenu mjesečne karte gradskoga prijevoza ZET-a za najugroženije skupine građana - učenike srednjih škola, studente i umirovljenike, kao gradonačelnik, skinuo sam s prvotnoga prijedloga Holdinga od 180 kuna na 120 kuna, izjavio je večeras na konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Podsjetio je da je za iste kategorije građana mjesečno plaćanje godišnje karte s Holdingova prijedloga cijene od 145 kuna odobrio cijenu od 100 kuna. Bandić je istaknuo da je Holdingu predložio da teret cijene gradskoga prijevoza podijele popola s građanima.

"Predložio sam da razliku nadoknade na račun unutarnjih rezerva Holdinga", rekao je Bandić dodavši da je to sve što je mogao izboriti.

Podsjetio da kao gradonačelnik nema ovlasti u donošenju cijena te naglasio da u zakonskom okviru može samo odobriti ili neodobriti predloženu Holdingovu cijenu.

Novinare je izvijestio da će se očitovati i o najavljenu poskupljenju vodne naknade tek nakon prijedloga nove cijene Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV). Odgovarajući na novinarski upit, ocijenio je da poslije poskupljenja vode do kraja godine ne bi trebalo biti novih poskupljenja usluga na razini grada Zagreba.

Upitan da odgovori što je toliko poskupjelo unutar troškova prijevoza da naglo poskupljuju za 70 pa čak i 100 posto, Bandić je odgovorio da zadnje četiri godine gradski prijevoz nije poskupljivao te ustvrdi da je zato odgovorna uprava Holdinga.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Milan Bandić, zet, ZAGREBAČKI HOLDING