A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/anonymous-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Operacija 'skidanja maski': Interpol uhitio 25 hakera povezanih s Anonymousom | Politika+
Hrvatska

IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC: Operacija 'skidanja maski': Interpol uhitio 25 hakera povezanih s Anonymousom

"Operacija Unmask pokrenuta je sredinom veljače nakon niza usklađenih informatičkih napada."

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Dvadeset petero hakera povezanih sa skupinom Anonymous uhićeno je u veljači nakon informatičkih napada koji su se izvodili iz Argentine, Čilea, Kolumbije i Španjolske, priopćila je u utorak međunarodna kriminalističko-policijska organizacija Interpol.

Organizaciju Anoymous NATO smatra prijetnjom zbog opasnosti od informatičkih napada i blokade sustava Sjevernoatlantskog saveza, navodi španjolska policija.

"Operacija Unmask pokrenuta je sredinom veljače nakon niza usklađenih informatičkih napada na kolumbijsko ministarstvo obrane i mrežne stranice predsjedništva, koji su se izvodili iz Argentine, Čilea, Kolumbije i Španjolske", dodaje se u priopćenju Interpola koji sjedište ima u Lyonu.

Čileansko elektropoduzeće Endesa također je bilo na meti tih hakerskih napada. Četiri informatička pirata uhićena su u Španjolskoj, deset u Argentini, šest u Čileu i pet u Kolumbiji.

Četiri osobe koje su u pritvoru u Španjolskoj optužene su da su na internetu objavile osobne podatke osobnih čuvara španjolskog premijera i pripadnika nacionalne policije, izvijestilo je španjolsko pravosuđe tijekom dana. Usto ih se sumnjiči da su napali službene mrežne stranice tako da su ih blokirali ili modificirali.

Organizaciju Anoymous NATO smatra prijetnjom zbog opasnosti od informatičkih napada i blokade sustava Sjevernoatlantskog saveza, navodi španjolska policija. Anonymous pak tvrdi za sebe da štiti slobode na internetu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NATO, ANONYMOUS, ENDESA