A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/geert-wilders-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nizozemski ministar ispričava se Poljacima zbog Wildersove stranice | Politika+
Svijet

DISKRIMINACIJA: Nizozemski ministar ispričava se Poljacima zbog Wildersove stranice

"Ova internetska stranica nije inicijativa nizozemske vlade."

FOTO: Geert Wilders
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Nizozemski ministar za imigraciju Gerd Leers pokušao je popraviti odnose s Poljskom u četvrtak nakon što je čelnik nizozemske populističke Stranke za slobodu (PVV) Geert Wilders pokrenuo internetsku stranicu na kojoj poziva građane svoje zemlje da prijave sve teškoće koje imaju zbog dolaska stranih radnika iz zemalja srednje i istočne Europe.

"Mi podržavamo politiku otvorenih granica i vjerujemo da većina poljskih radnika migranata pridonose gospodarstvu i društvu."

Leers je razgovarao s nekoliko članova poljske vlade, među kojima s ministrom rada i ministrom za europske poslove, kako bi pojasnio stajalište nizozemske, rekao je Leersov glasnogovornik.

"Ova internetska stranica nije inicijativa nizozemske vlade", kazao je glasnogovornik Sander van der Eijk, "Mi podržavamo politiku otvorenih granica i vjerujemo da većina poljskih radnika migranata pridonose gospodarstvu i društvu."

Posjetitelji internetske stranice koju je pokrenuo Wilders mogu anonimno popuniti upitnik i navesti što im smeta kod stranaca, poput buke, nepravilno parkiranih automobila, pijanstva i slično.

Europska unija i poslovna zajednica oštro su kritizirali tu stranicu za koju tužitelji kažu da ne krši zakone o diskriminaciji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DISKRIMINACIJA, NIZOZEMSKA, Geert Wilders, Gerd Leers