A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Hiroshi%20Hoketsu.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sedamdesetogodišnji Japanac izborio nastup na Olimpijskim igrama! | Politika+
Sport

ISPUNIO NORMU: Sedamdesetogodišnji Japanac izborio nastup na Olimpijskim igrama!

Dosada je Hoketsu, koji će 28. ovog mjeseca napuniti 71 godinu, nastupio na dvjema OI, prvi put još 1964. u Tokiju, a drugi put 2008. u Pekingu kada je u dobi od 67 godina postao najstariji Japanac koji je nastupio na OI.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sedamdesetogodišnji Japanac Hiroshi Hoketsu ispunio je normu za nastup na Olimpijskim igrama koje će se od 27. srpnja do 12. kolovoza ove godine održati u Londonu. Hoketsu je pobijedio na konjičkom mitingu u Francuskoj, te tako izborio pravo nastupa u Londonu u dresuri.

Dosada je Hoketsu, koji će 28. ovog mjeseca napuniti 71 godinu, nastupio na dvjema OI, prvi put još 1964. u Tokiju, a drugi put 2008. u Pekingu kada je u dobi od 67 godina postao najstariji Japanac koji je nastupio na OI, te je u ekipnom natjecanju u dresuri s Japanom zauzeo deveto mjesto. Usto se kvalificirao i za nastup na OI 1988. u Seulu, ali je morao odustati od nastupa, jer mu je konj morao biti smješten u karantenu.

Japanski konjički savez će naknadno objavili hoće li Hoketsu uistinu nastupiti u Londonu.

Najstariji sudionik OI bio je švedski strijelac Oscar Swahn, koji je u dobi od 72 godine na OI u Antwerpenu 1920. godine osvojio srebrnu medalju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

japan, olimpijske igre, sport