A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/bolnica.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sezone gripe: U posljednja dva tjedna u Hrvatskoj registrirano 5800 oboljelih od gripe | Politika+
Hrvatska

ZDRAVLJE: Sezone gripe: U posljednja dva tjedna u Hrvatskoj registrirano 5800 oboljelih od gripe

Epidemiolog dr. Borislav Aleraj kaže kako se posljednjih dana liječnicima dnevno javlja oko tisuću oboljelih, među kojima je dosta školske djece.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ovogodišnja sezona gripe doseže svoj vrhunac jer je posljednja dva tjedna registrirano 5800 oboljelih, iako je gripa stigla u Hrvatsku prije mjesec i pol dana, doznaje se u Službi za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Epidemiolog dr. Borislav Aleraj kaže kako se posljednjih dana liječnicima dnevno javlja oko tisuću oboljelih, među kojima je dosta školske djece.

Dr. Adriana Vince iz Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" kaže kako već dva tjedna vlada veliki pritisak na hitne ambulante u toj bolnici, kroz koje dnevno prođe 200-tinjak pacijenata.

Među oboljelima od gripe dosta je onih s upalom pluća, posebice među starijim osobama, ali zasad nema teško oboljelih mlađih osoba, kao što je to bilo ranijih godina, rekla je za Hinu dr. Vince.

Ističe kako dominira prava klasična grupa te svi oni koji imaju uobičajene simptome poput glavobolje, visoke temperature, ne trebaju odlaziti liječniku već se trebaju liječiti kod kuće.

Liječniku se trebaju obratiti osobe koje imaju visoku temperaturu iznad 39 stupnjeva i nakon četiri-pet dana, osobe koje otežano dišu i kojima se kašalj pogoršao kao i osobe kod kojih dolazi do poremećaja svijesti. Liječniku se trebaju javiti i osobe s kroničnim bolestima poput srčanih i plućnih bolesnika te transplantiranih osoba koji imaju povećani rizik od komplikacija bolesti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bolnica, hrvatska, gripa, sezona gripe