A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hrvatski-telekom.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebački holding od HT-a traži 390 milijuna kuna, HT ne želi platiti ni lipe | Politika+
Zagreb

TUŽBA: Zagrebački holding od HT-a traži 390 milijuna kuna, HT ne želi platiti ni lipe

Sporna je DTK infrastruktura, na čije vlasništvo prava prisvajaju Holding, ali i HT.

Piše: Vanja Deželić

Zagrebački holding na sve načine pokušava smanjiti minus koji se stvarao godinama pa osim bezobzirnog udara na građane, udara i na gigante kao što je Hrvatski telekom. Tako su potraživanja dugovanja navedenih u tužbi iz 2008. godine povećali za tri puta i sada traže 390 milijuna kuna.

HT je vlasnik DTK infrastrukture koju koristi i ona je sastavni dio imovine, a time i bilance HT-a. Isti je slučaj i sa DTK infrastrukturom koju HT koristi u Gradu Zagrebu

Riječ je o sporu zbog korištenja DTK infrastrukture, za koju HT nije plaćao naknadu Gradu, odnosno podružnici Holdinga - Digitalnom gradu. Obje strane smatraju kako je infrastruktura u njihovu vlasništvu i sada je na sudu da presudi tko je u pravu. Iz Holdinga navode kako je DTK u vlasništvu Digitalnog grada, zbog čega je HT dužan plaćati naknadu.

Iz HT-a nam pak objašnjavaju kako to nije istina.

- Činjenica da je Podružnica Digitalni Grad povećala tužbeni zahtjev u sporu protiv HT-a tijekom prošle godine ne mijenja stav HT-a da je taj zahtjev, bilo povećan ili ne, u potpunosti pravno i činjenično neutemeljen jer je HT, a ne Grad Zagreb, vlasnik DTK infrastrukture koju koristi u Gradu Zagrebu - priopćio je HT.

Također navode i da su vlasnici DTK infrastrukture, što znači da je ona sastavni dio njihove imovine.

- HT je vlasnik DTK infrastrukture koju koristi i ona je sastavni dio imovine, a time i bilance HT-a. Isti je slučaj i sa DTK infrastrukturom koju HT koristi u Gradu Zagrebu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

T-HT, zagrebački holding, zagreb, hrvatski telekom