A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/RACUNALO.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policija uhitila braću iz Kaštela zbog skidanja filmova i programa | Politika+
IT

PIRATSTVO: Policija uhitila braću iz Kaštela zbog skidanja filmova i programa

Zanimljivo je kako je Interpol sasvim slučajno nabasao na dvojicu Kaštelana te ih prijavio našoj policiji.

Piše: PolitikaPlus
Neovlašteno su skinuli nekoliko filmova, kompjutorskih igara i program Microsoft Office pa su kao oštećene tvrtke navedene Microsoft, Electronic Arts i DreamWorks. Zaradili su kaznene prijave, a pušteni su da se brane sa slobode.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom i 36-godišnjakom s kaštelanskog područja zbog osnovanje sumnje da su u neutvrđenom vremenskom razdoblju, zaključno do dana 16. siječnja neovlašteno koristili računalne programe, igre i reproducirali filmove, znajući da od više inozemnih računalnih i filmskih tvrtki nisu dobili odobrenje za reproduciranje, odnosno umnožavanje filmskih sadržaja, videoigara i računalnih programa, javlja PU splitsko-dalmatinska.

 

Protiv njih se podnosi odgovarajuće posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Prema prvim informacijama, piše 24sata, riječ je o Kaštelanima, braći Mariju (39) i Tihomiru V. (36) koje je zbog piratstva na internetu prijavio Interpol iz Luksemburga. Neovlašteno su skinuli nekoliko filmova, kompjutorskih igara i program Microsoft Office pa su kao oštećene tvrtke navedene Microsoft, Electronic Arts i DreamWorks. Zaradili su kaznene prijave, a pušteni su da se brane sa slobode.

Ovo je jedno od prvih uhićenja u Hrvatskoj zbog piratstva na takav način, a pogotovo je čudno kad se zna da dvojica Kaštelana nisu distribuirali odnosno prodavali skinute igre i filmove, a nisu ni skidali nedopuštene sadržaje poput dječje pornografije.

Zanimljivo je kako je Interpol sasvim slučajno nabasao na dvojicu Kaštelana te ih prijavio našoj policiji, piše 24sata.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

skidanje filmova, računala, uhićenja, piratstvo, acta