A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/anonymous-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Američke vlasti podigle optužnicu protiv petorice Anonymousa | Politika+
Svijet

UHVAĆENI: Američke vlasti podigle optužnicu protiv petorice Anonymousa

Optužnicu protiv dvoje Britanaca, dvoje Iraca i Amerikanca iz Chicaga moglo bi objaviti savezno tužiteljstvo u New Yorku vrlo brzo.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Američke vlasti su podigle optužnicu protiv pet osoba povezanih s hakerskom skupinom Anonymous, među kojima je jedna priznala krivnju, rekao je u utorak policijski izvor za agenciju France Presse.

"Oni su članovi Anonymousa i skupina povezanih s njime", dodao je izvor napomenuvši da su "neki optuženi" za organizirane informatičke napade.

Kako je izvijestila televizijska mreža Fox News, optužnicu protiv dvoje Britanaca, dvoje Iraca i Amerikanca iz Chicaga moglo bi objaviti savezno tužiteljstvo u New Yorku tijekom dana.

"Ovo je razoran udarac za ovu organizaciju", rekao je za Fox News čelnik savezne policije (FBI) koji sudjeluje u istrazi. "Trenutačno razbijamo LulzSec", jednu od većih hakerskih skupina povezanu s Anonymousom, poznatu i kao Lulz Security.

Vlasti su provele akciju uz pomoć Njujorčanina kojeg je Fox News predstavio kao Hectora Xaviera Monsegura zvanog Sabu koji je koordinirao akcije velikog broja hakera iz LulzSeca. Pošto ga je FBI u lipnju razotkrio, Sabu je surađivao s vlastima i 15. kolovoza priznao krivnju.

Anonymous i LulzSec su u zadnjih godinu dana preuzeli odgovornost za desetke napada na mrežne stranice velikih tvrtka i tijela vlasti, među kojima FBI-ja i CIA-e.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

presuda, amerika, haker, anonymous