A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/comp-sql-server-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Microsoftov SQL Server 2012 krenuo u proizvodnju | Politika+
IT

SOFTVER: Microsoftov SQL Server 2012 krenuo u proizvodnju

"Podaci se generiraju brže nego ikad, a tvrtke moraju pronaći način ih kvalitetno obrade i analiziraju."

Piše: PolitikaPlus

Microsoft je počeo distribuciju posljednje generacije podatkovne platforme 'u oblaku', Microsoft SQL Server 2012, koja, kako sami navode, "odgovara na izazove povećanja protoka podataka brzom interpretacijom i prikazom u obliku detaljnih poslovnih analiza". Microsoft je objavio i dodatne detalje vezane uz predstavljanje usluga temeljenih na Apache Hadoopu za Windows Azure.

Analitička tvrtka Gartner predviđa da obujam podataka u svijetu raste brzinom od 59 posto godišnje, od čega 70 do 85 posto u nestrukturiranoj formi.

"Podaci se generiraju brže nego ikad, a tvrtke moraju pronaći način ih kvalitetno obrade i analiziraju," ističe Ted Kummert, korporativni potpredsjednik Microsofta, "Neovisno o tipu ili količini podataka, SQL Server 2012 nudi platformu te set dobro poznatih alata kako bi korisnicima olakšao upravljanje podacima i stvaranje detaljnih izvještaja koji pomažu u svakodnevnom poslovanju."

SQL Server 2012 već se primjenjuje u mnogobrojnim globalnim tvrtkama kao što su Volvo, Revlon, Sanofi Pasteur, Klout i LG Chemical.

"Naše poslovanje ovisi o osiguravanju brzih i detaljnih analiza stotina terabajta podataka na društvenim mrežama," naglašava David Mariani, potpredsjednik inženjeringa u tvrtki Klout, "Korištenjem sustava SQL Server 2012 i integriranih alata za poslovnu inteligenciju, možemo obraditi goleme količine podataka u vrlo kratkom roku."

Analitička tvrtka Gartner predviđa da obujam podataka u svijetu raste brzinom od 59 posto godišnje, od čega 70 do 85 posto u nestrukturiranoj formi. Microsoft planira i objavu dodatne usluge temeljene na Apache Hadoop za Windows Azure, koja će u kratkom vremenu biti dostupna u prvoj polovici ove godine, s ciljem povezivanja SQL Servera i naprednih alata za poslovnu inteligenciju kao što su Microsoft Excel, PowerPivot for Excel 2010 i Power View s nestrukturiranim podacima.

Microsoft će predstaviti i nekoliko novih rješenja za skladištenje podataka, koji će biti raspoloživi prilikom komercijalne dostupnosti sustava SQL Server 2012, točnije od početka travnja ove godine. Ažuriranje uključuje softversku nadogradnju i novi half-rack format Microsoft Parallel Data Warehouse uređaja te dostupnost SQL Server Fast Track Data Warehouse referentnih arhitektura za SQL Server 2012.

Zaključujući predstavljanje, Microsoft je najavio rezultate istraživanja koje je naručio od Forrester Consultinga – studiju ekonomskog učinka prednosti prilikom nadogradnje na SQL Server 2012, koja je, kako navode, pokazala moguć povrat investicije od 189 posto unutar 12 mjeseci.