A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kokosi-pijetao.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Zagrebu proširena zona zabrane držanja domaćih životinja | Politika+
Zagreb

URBANIZACIJA: U Zagrebu proširena zona zabrane držanja domaćih životinja

Odredba je to koju Grad analizira posljednje dvije godine i zaključilo je njenu potrebu.

Piše: PolitikaPlus

Zbog izgradnje stambenih naselja u Zagrebu je proširena zona zabrane držanja domaćih životinja na područja.

Područje zabrane držanja domaćih životinja prošireno je najviše u istočnom Novom Zagrebu, Črnomercu, Podsusedu - Vrapču, Gornjoj Dubravi i Sesvetama, rekao je za Hinu pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk.

Novu "Naredbu o određivanju područja grada Zagreba na kojima se dopušta držanje domaćih životinja" donio je gradonačelnik Milan Bandić na prijedlog nadležnih upravnih tijela, a u njenom sastavu je i karta s granicama u kojima nije dozvoljeno držanje domaćih životinja. Trebala bi stupiti na snagu do kraja mjeseca, a rok za njezinu primjenu je kraj godine.

Pročelnik Tuk istaknuo je kako primjena neće biti rigorozna prema onima koji "u svom dvorištu imaju kokicu ili dvije 'Jureka' i 'Katicu'".

Kazao je da je inicijativa stigla od vijeća gradskih četvrti na urbaniziranim područjima. Ovu naredbu nismo donijeli preko noći, nego tijekom dvije godine uvažavajući činjenice na terenu i konkretne prijedloge vijeća gradskih četvrti, rekao je Tuk.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

domaće životinje, milan bandić, zagreb