A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Volkswagen.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VW bi ove godine mogao nadmašiti prošlogodišnji rekord | Politika+
4kotača

AUTOINDUSTRIJA: VW bi ove godine mogao nadmašiti prošlogodišnji rekord

Ove bi godine broj prodanih vozila mogao nadmašiti rekordnih 8,3 milijuna prodanih u 2011., stoji u detaljnim poslovnim rezultatima, objavljenim u ponedjeljak.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Njemački automobilski div Volkswagen objavio je u ponedjeljak da bi ove godine mogao nadmašiti prošlogodišnji rekordan rezultat, oslonjen na snažan rast na tržištima u razvoju.

Ove bi godine broj prodanih vozila mogao nadmašiti rekordnih 8,3 milijuna prodanih u 2011., stoji u detaljnim poslovnim rezultatima, objavljenim u ponedjeljak.

Tvrtka također prognozira da bi se neto dobit u 2012. mogla izjednačiti s prošlogodišnjom kada je iznosila 15,8 milijardi eura i bila je dvostruko veća nego u 2010.

Navode također da do 2018. žele postati najveći i najprofitabilniji proizvođač automobila u svijetu.

"Na dobrom su putu da osvojimo vodeću poziciju u automobilskoj industriji", izjavio je izvršni direktor Martin Winterkorn u priopćenju.

Tvrtka je zabilježila snažan rast na tržištima u razvoju, uključujući Indiju, Kinu i Latinsku Ameriku.

VW planira potrošiti 62 milijarde eura na nova postrojenja i modele u sljedećih pet godina, kao i na istraživanje i razvoj. Također planira zaposliti još 50 tisuća radnika u sljedećih šest godina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

auto tržište, auto, Volkswagen