Zagreb

NOVITET: U Zagrebu gradske službe rade produljeno utorkom i četvrtkom

'Već 11,5 godina smo istinski servis građana, a ovaj put želimo omogućiti ljudima koji rade dulje da nakon posla utorkom i četvrtkom mogu izvaditi dokumente koji su im potrebni', rekao je Bandić.

Piše: PolitikaPlus

Svi zagrebački uredi i službe koje kontaktiraju s građanima i primaju stranke od sutra će, svakog utorka i četvrtka, raditi produljeno do 18 sati, izvijestio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić napominjući da i na taj način Gradska uprava želi ići ususret građanima.

"Već 11,5 godina smo istinski servis građana, a ovaj put želimo omogućiti ljudima koji rade dulje da nakon posla utorkom i četvrtkom mogu izvaditi dokumente koji su im potrebni", kazao je gradonačelnik Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi gdje su nazočili i pročelnici svih ureda koji će preraspodijeliti postojeće službenike pa neće biti dodatnih troškova.

Radno vrijeme gradskih službi koje posluju s građanima je u ponedjeljak, srijedu i petak od 8 do 15,30 sati, a utorkom i četvrtkom od 8 do 18 sati.

Kada je riječ o zapošljavanju u Gradskoj upravi, Bandić je naveo da ove godine u mirovinu ide 85 ljudi, a bit će ih primljeno manje - njih 66, napominjući kako je do prije nekoliko godina taj trend bio obrnut. Podsjetio je da u Gradskoj upravi danas radi 2750 ljudi.

Zagrebački gradonačelnik izvijestio je da će s obzirom na punjenje gradskog proračuna u prvom tromjesečju vidjeti koje će dodatne mjere biti potrebno poduzeti i dodao kako je u siječnju i veljači proračun bio za 2,5 odnosno 4,5 posto manji od planiranog.

Na pitanje novinara Bandić je odgovorio da će za ovogodišnji gay pride biti izdvojeno isto novca kao i lani te da će Grad Zagreb pomoći i novčano i logistički. Dodao je da je tolerancija Zagrepčana dosad bila na zadovoljavajućoj razini i da nije bilo većih ekscesa izrazivši nadu da će tako biti i ubuduće.

Rekao je i kako mu je žao što je otkazan koncert pop zvijezde Madone u Zagrebu. "Ne znam zašto je došlo do otkazivanja koncerta jer bih i ja došao. Bilo bi to dobro za Zagreb jer bi sigurno došlo i par tisuća ljudi izvan grada pa bi možda uprihodili koju kunu više", kazao je Bandić rekavši da to govori i kao gradonačelnik i kao predsjednik Turističke zajednice Grada Zagreba.

Na pitanje novinara zašto Grad Zagreb financira web stranicu kultura.hr koja ni ne postoji, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić je odgovorio da o financiraju programa iz kulture odlučuju kulturna vijeća i da financiraju što će se tek dogoditi, sukladno izvedbi programa. "Nema tu nikakvih impresija. Svi će dobiti koliko je moguće u ovo recesijsko vrijeme", dodao je gradonačelnik.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

skupština, uprava, milan bandić, zagreb