A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Pavicic-Vukicevic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević primila izaslanstvo Krakova | Politika+
Zagreb

POSJET: Zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević primila izaslanstvo Krakova

Zamjenica Pavičić Vukičević podvukla je odlične veze Zagreba, ne samo s Krakovom, nego i s Varšavom te poljskim veleposlanstvom.

FOTO: www.zagreb.hr
Piše: PolitikaPlus

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević primila je danas izaslanstvo Grada Krakova, predvođeno opunomoćenikom gradonačelnika za poduzetništvo Janom Okonskijem, a koje u Zagrebu boravi u povodu jučerašnjeg seminara Kako poslovati u Poljskoj i mogućnosti poljsko - hrvatske gospodarske suradnje u pozadini Europskoga nogometnog prvenstva EURO 2012., u organizaciji Poljsko - hrvatske industrijske i trgovinske komore Krakov i Hrvatske gospodarske komore.

 

Na sastanku u Gradskoj upravi bili su i počasni konzul RH u Krakovu, predsjednik Poljsko – hrvatske industrijske i trgovinske komore Pawel Wlodarczyk i direktor Ureda Komore Jacenty Kowerski.

Zaželjevši gostima dobrodošlicu u glavni grad Hrvatske, koji s Krakovom prijateljuje već 37 godina, zamjenica Pavičić Vukičević podvukla je odlične veze Zagreba, ne samo s Krakovom, nego i s Varšavom  te poljskim veleposlanstvom, zahvaljujući kojemu smo, rekla je, prošle godine uživali u Šopenovoj godini, a ove godine u radovima mladih poljskih dizajnera.

U prijateljskom razgovoru u Gradskoj upravi, Jelena Pavičić Vukičević ukratko je predstavila funkcioniranje Zagreba, s posebnim osvrtom na predškolsku djelatnost koja redovito dobiva komplimente stranih stručnjaka, komunalno gospodarstvo, brigu o okolišu, te visoki stupanj socijalne skrbi i zdravstva. Puno smo ulagali u javni gradski prijevoz, a upravo sada radi se na razvoju tzv. park & ride sustava – naglasila je, izdvojivši i to da je Zagreb početkom mjeseca, zauzevši drugo mjesto na svečanosti u Briselu, ponovno uvršten među najbolje europske gradove po mobilnosti.

Prenijevši pozdrave i poziv gradonačelnika Krakova, njegov opunomoćenik Okonski, pohvalio se uspješnom realizacijom brojnih projekata kroz korištenje europskih fondova, a iskustva bi rado podijelili sa zagrebačkim kolegama.

Dođite u Krakov da upoznate naš grad, ali i da vidite sve što smo napravili – završio je obraćanje opunomoćenik Okonski, predloživši novi susret već u svibnju, u okviru obilježavanja Dana Hrvatske u Krakovu, do kada očekuje i rezultate jučerašnjeg seminara, organiziranog s ciljem suradnje gospodarstvenika, ali i privlačenja ulagača u Poljsku koja za EURO 2012. široko otvara vrata poduzetnicima i investitorima.

U razgovoru kod zamjenice gradonačelnika, najavljen je još jedan događaj u Krakovu povezan sa Zagrebom, a koji govori u prilog čvrstoj vezi gradova. U rujnu, naime, Krakov će se prisjetiti davne 1880. kada je Zagreb zadesio veliki potres zbog kojega je značajan broj stanovnika morao napustiti svoje domove. Tada je objavljen album sa slikama, crtežima i tekstovima poznatih umjetnika i tekstopisaca, a prihod prodaje bio je namijenjen upravo unesrećenim Zagrepčanima i Zagrebu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, posjet, krakow, zagreb