A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zet-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Plaće u ZET-u kasne prvi put nakon više od trideset godina! | Politika+
Zagreb

PROBLEMI: Plaće u ZET-u kasne prvi put nakon više od trideset godina!

ZET: Za isplate plaća odgovoran je Holding. Zaposlenici: Smanjili su nam primanja, a cijene rastu.

Piše: Vanja Deželić

Zagrebački holding podigao je cijene karata za vožnju gradskim prijevozom, što im nije prvi put, a sigurno ni posljednji. No ono što je zanimljivo jest da je prvi put u nekoliko desetljeća zaposlenicima kasnila plaća, odnosno kasni i u trenucima dok se piše ovaj tekst.

ZAPOSLENICA:  Radim u ZET-u 31 godinu i ovaj mjesec prvi put plaća nije stigla na vrijeme. Uvijek bi bila do desetog u mjesecu

- Istina je, plaća nije još stigla, inače je praksa da dođe do desetog u mjesecu. Ali isplate kreću već danas (14. ožujak nap.a.) - rekao nam je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić i dodao kako se o isplati plaća brine Zagrebački holding, od kojeg nismo dobili objašnjenje zašto kasne.

Informaciju o kašnjenju dobili smo od nezadovoljnih zaposlenika, koji više ne mrmljaju u bradu već javno govore o problemima unutar tvrtke. Nezadovoljni su 'rezovima', poskupljenjima, žao im je građana, a uz sve im kasne plaće po prvi put otkad pamte.

- Radim u ZET-u 31 godinu i ovaj mjesec prvi put plaća nije stigla na vrijeme. Uvijek bi bila do desetog u mjesecu - rekla nam je zaposlenica čiji identitet ne smijemo otkriti, ali podaci su poznati redakciji.

Svoju priču je počela sama, nakon običnog pitanja "Kakva je situacija?". Kazala je da nikada nije bilo ovako kako je sad, da razumije krizu, ali ne i poskupljenja.

- Pa građani jedva imaju za kruh, a oni podignu sve cijene do nenormalnih razina. Nedavno sam gledala uplakanu ženu kako dolazi s dvije kazne zbog vožnje bez karte, jecala je i govorila kako nema djeci za kruh. To je stres, svakodnevno smo suočeni s nezadovoljstvom i očajem građana. Misle kako smo mi krivi za to, ali mi ovdje samo radimo, ne biramo mi situaciju - prepričava nam.

Osvrnula se na cijene još jednom.

- Realna cijena karata trebala bi biti pet kuna, ali oni su godinama radili svašta, a sad to svi moraju plaćati, pa i mi koji ovdje radimo. Smanjili su nam primanja, sad kasni i plaća, tko zna što je sljedeće - pita se ogorčena zaposlenica ZET-a.

U Holdingu su nam napominjali kako se ne smijemo uspoređivati s najvećima, da to nema smisla, rečeno nam je kako se moramo uspoređivati s gradovima u Hrvatskoj, od kojih Zagreb ima najjeftiniji prijevoz. Dokazali smo da to nije istina, Zagreb ima najskuplji prijevoz u Hrvatskoj

Pisali smo i prije kako Zagreb ima skuplji javni prijevoz od velikih europskih gradova, drugi mediji su se raspisali o tome kako Zagreb ima stanovnika kao i Köln, ali i da ima tisuću zaposlenih u gradskom prijevozu više od tog njemačkog grada.

U Holdingu su nam napominjali kako se ne smijemo uspoređivati s najvećima, da to nema smisla, rečeno nam je kako se moramo uspoređivati s gradovima u Hrvatskoj, od kojih Zagreb ima najjeftiniji prijevoz. Dokazali smo da to nije istina, Zagreb ima najskuplji prijevoz u Hrvatskoj.

Pisalo se i o tome kako u ZET-u prosječna plaća iznosi skoro tisuću eura. Provjerili smo jesu li te priče istinite.

- To nije istina, moja plaća je puno manja, prosjek podižu vozači i svi oni silni direktori koji se 'muvaju' po uredima, a ništa ne rade - govori nam zaposlenica.

Situacija očito nije bajna, ali pitanje jest tko odgovara za sve što se događalo. Građani plaćaju mnogo više za jednaku uslugu, zaposlenicima se smanjuju primanja i kasne im plaće, a u Holdingu nas uvjeravaju kako teret krize svi nosimo jednako i da krivca ne možemo tražiti u pojedincima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZET, zagreb, holding, zagrebački holding, milan bandić