A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/parada-srdjan-dragojevic-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Biskup Mate Uzinić o zabrani: Film Parada kosi se s nazorima Crkve | Politika+
Hrvatska

ZABRANA: Biskup Mate Uzinić o zabrani: Film Parada kosi se s nazorima Crkve

"Iza takve poruke Dubrovačka biskupija ne može stati"

Piše: P/H

Dubrovački biskup Mate Uzinić na današnjoj je konferenciju za novinare u vezi s neprikazivanjem filma "Parada" u dvorani Visia koja se nalazi u prostoru Biskupskog ordinarijata izjavio da Dubrovačka biskupija ne zabranjuje prikazivanje tog filma već ne može ustupiti kino "zbog tematike filma koja se kosi s nazorima Crkve kada je u pitanju odnos prema homoseksualnosti".

Biskup kaže da s gnušanjem gleda na nasilna događanja na paradama u Beogradu i Splitu: "Svatko ima pravo na življenje svoje seksualnosti u smislu da ne vrijeđa drugu osobu."

Kazao je da je ulaz u kino ujedno i ulaz u ordinarijat te bi prikazivanje toga filma u dvorani Visia moglo dati poruku da Dubrovačka biskupija podržava takav pogled na homoseksualnost.

Također je ocijenio da film ima neprihvatljiv pogled na Domovinski rat, odnosno zaraćene strane stavlja pod isti nazivnik, izjednačava agresora i žrtvu, a to je za grad Dubrovnik neprihvatljiva poruka.

"Iza takve poruke Dubrovačka biskupija ne može stati" , rekao je biskup Uzinić, napomenuvši da su se nažalost dosad u istoj dvorani prikazivali filmovi koji su također odudarali od načela Crkve, "ali film "Parada" koji odudara od stavova Katoličke crkve i ima drugačiji pogled na Domovinski rat u našem prostoru neće biti prikazan".

Dragojevićeva Parada hara hrvatskim i srpskim kinima >>


Biskup je rekao i da s gnušanjem gleda na nasilna događanja na paradama u Beogradu i Splitu. Svatko ima pravo na življenje svoje seksualnosti u smislu da ne vrijeđa drugu osobu, rekao je Uzinić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

parada ponosa, srđan dragojević, parada, crkva, mate uzinić, gay pride