Zagreb

SURADNJA: Zagrebački Holding: 'Veliki interes gospodarstvenika iz Srbije za velesajam'

Trbojević: Prioriteti su izgradnja velikog, multifunkcionalnog paviljona te Kongresnog centra na istočnoj strani Velesajma.

Piše: P/H

Dolazak brojnih gospodarstvenika iz Srbije na Zagrebački velesajam ove godine najavili su danas predstavnici beogradske Privredne komore na sastanku s predstavnicima Zagrebačkog velesajma održanom u Beogradu, izvijestili su iz Zagrebačkog holdinga.

Trbojević najavio najvažnije planove Zagrebačkog velesajma, istaknuvši da je jedan od prioriteta izgradnja velikog, multifunkcionalnog paviljona te Kongresnog centra na istočnoj strani Velesajma.

Predstavnici Zagrebačkog velesajma (ZV) predvođeni voditeljem Milanom Trbojevićem sastali su se danas u Privrednoj komori Beograd s njezinim predsjednikom Milanom Jankovićem, predstavnicima Beogradskog i Novosadskog sajma te brojnim srpskim gospodarstvenicima.

Predsjednik beogradske Komore rekao je da je taj gospodarski sastanak, održan na inicijativu Zagrebačkog velesajma, od krucijalne važnosti za daljnji razvoj sajamskih priredbi u regiji te najavio dolazak brojnih gospodarstvenika iz Srbije na sajmove u Zagreb ove godine.

"Komora će financirati njihov dolazak u Zagreb, a već sada ima jako puno zainteresiranih za izlaganje, kao i za razvoj daljnje poslovne suradnje naših vodećih poduzeća s hrvatskim gospodarstvenicima. Što prije se shvati važnost regionalnog povezivanja i zajedničkog nastupa na trećim tržištima, prije će se pridonijeti povećanju trgovinske aktivnosti u čitavoj regiji", rekao je Janković.

Zagrebački holding navodi i da je brojne okupljene gospodarstvenike i novinare zanimao daljnji razvoj i strateški planovi Zagrebačkog velesajma. Voditelj Trbojević najavio najvažnije planove Zagrebačkog velesajma, istaknuvši da je jedan od prioriteta izgradnja velikog, multifunkcionalnog paviljona te Kongresnog centra na istočnoj strani Velesajma.

"Riječ je o velikim ambicijama s pokrićem, a sve to bit će moguće uz ulaganja privatnog kapitala. Renoviranje Zagrebačkog velesajma moglo bi na taj način biti jedan od većih i boljih primjera javno - privatnog partnerstva u Hrvatskoj", rekao je Trbojević, voditelj Zagrebačkog velesajma koji je podružnica Zagrebačkog holdinga.

Direktorica Sektora za sajmove ZV-a Vesna Cvitanović predstavnicima tvrtki iz Srbije predstavila je sve sajmove na Zagrebačkom velesajmu te najavila nove sajamske priredbe u ovoj godini.