A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Požar u Klisu prouzročio štetu od otprilike 200 tisuća kuna | Politika+
Hrvatska

OČEVID: Požar u Klisu prouzročio štetu od otprilike 200 tisuća kuna

Izgorjelo je 110 hektara površine od čega 30 hektara guste borove šume dok se preostali dio odnosi na suhu travu, te samoniklo raslinje.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Policijskim očevidom utvrđeno je da oko 200.000 kuna iznosi materijalna šteta u požaru koji je prije četiri dana buknuo u Donjoj Rupotini kod Klisa, a policija je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog izazivanja požara plamenom ili žarom.

Vatra u Donjoj Rupotini buknula je u nedjelju oko 21,45 sati gdje je zahvatila većinom šumu, a u potpunosti je požar ugašen u utorak u 9 sati.

Tom je prilikom izgorjelo 110 hektara površine od čega 30 hektara guste borove šume dok se preostali dio odnosi na suhu travu, te samoniklo raslinje, potvrđeno je u policiji.

Policija je potvrdila da je u tom požaru nagorjelo i šest električnih stupova nadzemne električne mreže, te kombi vozilo „Reto-centra“ koje se ne koristi.

Očevid je utvrdio da je uzrok požara toplinska energija izazvana otvorenim plamenom ili žarom i to iz nehaja ili iz namjere, izvijestila je policija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vatrogasci, vatra, požar, klis