A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/peugeot-208-xy-concept-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Europi u veljači prodaja automobila pala gotovo 10 posto | Politika+
4kotača

ACEA: U Europi u veljači prodaja automobila pala gotovo 10 posto

U Njemačkoj prodaja stagnira, u Francuskoj i Italiji pad je već oko 20 posto.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Prodaja novih automobila u Europi pala je u veljači za 9,7 posto u odnosu na godinu ranije, što je njezin peti uzastopni mjesečni pad, objavila je u četvrtak Europska udruga proizvođača automobila (ACEA) .

Prodaja je stagnirala na najvećem europskom tržištu, onom njemačkom, dok je u Francuskoj pala za 20,2 posto a u Italiji za 18,9 posto.

Ukupno je u veljači u 26 od ukupno 27 članica Europske unije, uz izuzetak Malte, registrirano 888.878 novih automobila, izvijestila je ACEA.

Prodaja je stagnirala na najvećem europskom tržištu, onom njemačkom, dok je u Francuskoj pala za 20,2 posto a u Italiji za 18,9 posto, unatoč tome što je ovogodišnja veljača imala jedan radi dan više, s obzirom da je 2012. prijestupna godina.

Manje zemlje eurozone koje su snažno pogođene dužničkom krizom zabilježile su još i veći pad prodaje, pa je tako u Portugalu broj registriranih novih vozila pao za 48,4 posto a u Grčkoj za 45,2 posto, pokazuju podaci ACEA-e.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

automobili, auto industrija, automobilska industrija, prodaja automobila, acea