Sport

UDARAC MARKOVIĆU: Željko Jovanović: Platini nam je dao punu podršku u čišćenju nogometa!

'Gospodin Platini doista je bio upoznat s našim akcijama u Hrvatskoj i toplo ih je pozdravio.'

Piše: PolitikaPlus
'Platini ne misli da smo radili nešto što bi nadilazilo naše okvire, odnosno štetilo nogometu ili sportu. Platini očekuje da ćemo i dalje poduzimati sve što je potrebno da i hrvatski nogomet očistimo od "crne kronike".'

Ministar Željko Jovanović i njegov prvi suradnik Pero Skansi prisustvovali su u Beogradu konferenciji europskih ministara zaduženih za sport.

Ministar Jovanović javio se nakon sastanka pun dojmova:

- Konferencija je bila vrlo korisna, s niz zanimljivih izlaganja. Posebno je dojmljiv i emotivan bio govor Michela Platinija, predsjednika Uefe, koji je naglasio važnost suzbijanja nečasnih radnji u sportu: lažiranja utakmica zbog kladionica, sprečavanja nasilja, rasizma, ali i nerazumne financijske politike klubova koji sve više grcaju u dugovima, kazao je Jovanović za Sportske novosti.

 

Jeste li se susreli s Platinijem?

- Jesmo i zbog toga mi je posebno drago. Gospodin Platini doista je bio upoznat s našim akcijama u Hrvatskoj i toplo ih je pozdravio. Naglasio je da nogomet, odnosno sport i politika moraju usko surađivati, a da je politika ta koja mora napraviti preduvjete koji će pomoći sportu da bude čist i zdrav za društvo. Platini ne misli da smo radili nešto što bi nadilazilo naše okvire, odnosno štetilo nogometu ili sportu. Platini očekuje da ćemo i dalje poduzimati sve što je potrebno da i hrvatski nogomet očistimo od "crne kronike".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NOGOMET, VLATKO MARKOVIĆ, ŽELJKO JOVANOVIĆ, MICHEL PLatini