Hrvatska

NEZADOVOLJSTVO: Predstavnici Srba u Hrvatskoj žale se na medijsku izoliranost

'Bilo bi veoma značajno da Srbi u Hrvatskoj imaju svoje informativne emisije, kako bi bili obaviješteni o važnim temama za zajednicu', ističu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predstavnici Srba u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji požalili su se u razgovoru sa službenim predstavnikom Vojvodine da je srpska zajednica medijski izolirana u Hrvatskoj, objavili su srbijanski mediji.

Predstavnici Srba iz istočne Hrvatske u razgovoru s vojvođanskim tajnikom za kulturu i informiranje Miloradom Đurićem kazali da nisu dovoljno zastupljeni na javnim medijskim servisima u Hrvatskoj, prenijela je u petak srbijanska agencija Beta pozivajući se na priopćenje okrajinskoga tajništva za informiranje.

Predstavnici srpske zajednice su ocijenili "da bi bilo veoma značajno da Srbi u Hrvatskoj imaju svoje informativne emisije, kako bi bili obaviješteni o važnim temama za zajednicu".

Đurić je s predstavnicima srpske zajednice u Hrvatskoj razgovarao o mogućnostima suradnje i o realizaciji zajedničkih programa u kulturi i informiranju.

On je rekao da kulturni prostor "ne završava s državnim granicama" i dodao da je cilj da se pomogne u očuvanju kulture i kulturne baštine, kako nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini, tako i srpske zajednice u zemljama u okruženju.

Zamjenik župana Vukovarsko srijemske-županije Đorđe Ćurčić zahvalio je na pomoći koju vojvođanska vlada pruža srpskoj zajednici, prije svega u području kulture, i izrazio nadu da će realizacijom zajedničkih projekata ta suradnja ubuduće biti još intenzivnija.

Sastanku su prisustvovali zamjenici župana Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, Đorđe Ćurčić i Jovan Jelić, generalni konzul Srbije u Vukovaru Živorad Simić, zamjenik gradonačelnika Vukovara Dejan Drakulić, ravnatelj Srpskog kulturnog centra Slobodan Živković, direktor produkcije Zajedničkog vijeća općina Srđan Kolar i tajnica vijeća Dragana Jeckov, objavila je agencija Beta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mediji, baranja, osijek, vukovar, srbija