A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/david-cameron-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Cameron u potrazi za novcem: Mogli bi privatizirati autoceste | Politika+
Mojbiz

BRITANIJA: Cameron u potrazi za novcem: Mogli bi privatizirati autoceste

"Istina je da zaostajemo, zaostajemo za našim konkurentima"

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Britanska vlada, suočena s nedostatkom novca, mogla bi u zakup dati dijelove cestovne mreže privatnom sektoru u okviru nastojanja premijera Davida Camerona da poboljša infrastrukture zemlje kako ne bi još više zaostala za konkurencijom.

Odluka da se zatraži pomoć od državnih investicijskih fondova i privatnih ulagača uslijedila je nakon što je Cameron uspio osigurati tek dvije milijarde funti iz mirovinskih fondova za nove projekte u 2013., što je mnogo manje od ciljanih 20 milijardi funti.

"Istina je da zaostajemo, zaostajemo za našim konkurentima", rekao je Cameron skupu inženjera u Londonu.

"Sada postoji žurna potreba za popravkama desetljeća propadanja naše nacionalne infrastrukture... Žurno moramo razmotriti opcije za dobivanje privatnih ulaganja velikih razmjera u našu nacionalnu cestovnu mrežu, od državnih investicijskih fondova, mirovinskih fondova i drugih ulagača", rekao je, najavivši i da će njegova koalicijska vlada konzervativaca i liberalnih demokrata razmotriti uvođenje više naplata na cestama. Analitičari kažu da bi mogućnost uvođenja više cestarina mogla privući ulagače.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

autoceste, david cameron, cestarine