A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Filharmonija_presica%203.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Joshua Bell, sir Neville Marriner, Šerbedžija, Krilov u novoj sezoni Zagrebačke filharmonije! | Politika+
Kultura

FOTO, VIDEO: Joshua Bell, sir Neville Marriner, Šerbedžija, Krilov u novoj sezoni Zagrebačke filharmonije!

Bezbroj glazbenih doživljaja!

Piše: PolitikaPlus

U srijedu, 21.03. u Multimedijalnoj dvorani caffe bara Matis u Zagrebu, održana je konferencija za medije Zagrebačke filharmonije kojom je promovirana nova koncertna sezona 2012./2013.

 

>> FOTO, VIDEO Nina Badrić, Vlado Kalember i Željko Bebek na promociji nove sezone Zagrebačke filharmonije

 

U novoj sezoni očekuju nas i ljubimac zagrebačke publike, makedonski pijanist Simon Trpčeski, potom kineski virtuoz na violini Ning Feng, ruske zvijezde violončelist Aleksandar Rudin i violinist Sergej Krilov, kao i naši istaknuti umjetnici Monika Leskovar, Martina Filjak, Ljubomir Puškarić, Radovan Vlatković, Lovro Pogorelić i još mnogi drugi.

Predstavnike medija i brojne uzvanike na početku konferencije pozdravio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić, najavivši niz velikih umjetnika i prvorazrednih glazbenih doživljaja koji nas od jeseni očekuju u Zagrebu.

 

U četiri koncertna ciklusa - Crvenom, Bijelom, Plavom i Regionalnom "Točka - Tačka - Pika", zagrebačka publika imat će priliku uživati u izvedbama niza svjetskih glazbenih umjetnika od slavnog britanskog maestra Sir Nevillea Marrinera do velike violinističke zvijezde Joshue Bella.

 

U novoj sezoni očekuju nas i ljubimac zagrebačke publike, makedonski pijanist Simon Trpčeski, potom kineski virtuoz na violini Ning Feng, ruske zvijezde violončelist Aleksandar Rudin i violinist Sergej Krilov, kao i naši istaknuti umjetnici Monika Leskovar, Martina Filjak, Ljubomir Puškarić, Radovan Vlatković, Lovro Pogorelić i još mnogi drugi.

 

Poseban gost Filharmoničara u dvije koncertne večeri bit će Rade Šerbedžija. Novost sezone 2012./2013. je Filmski ciklus koji je predstavio izvršni direktor Kina Europa Hrvoje Laurenta. U tri glazbeno-filmske večeri ljubitelji sedme umjetnosti na velikom platnu Kina Europa imat će priliku uživati u projekcijama kultnih njemačkih nijemih filmova: Nosferatu, Die Niebelung i Das Cabinet des dr. Caligari, a doživljaj svakog filma upotpunit će orkestar Zagrebačke filharmonije koji će projekcije pratiti živim izvedbama glazbe iz filmova.

 

Zagrebačka filharmonija nastavlja tradicionalne koncerte i projekte poput Filharmonijskog bala i Tjedna za djecu i mladež, a očekuju nas i nova izdanja uspješnih dobrotvornih koncerata u sklopu akcije Korak u život u suradnji s Rotary klubom Zagreb Kaptol te Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja.

 

 

 

Sve to ne bi bilo moguće bez podrške generalnog sponzora - Zagrebačke banke, koja i u novoj sezoni nastavlja pratiti Zagrebačku filharmoniju. S posebnim zadovoljstvom ravnatelj Puljić predstavio je novog prvog gosta dirigenta, maestra Leopolda Hagera koji će naredne tri sezone održati po 4 nastupa uz Zagrebačke filharmoničare, a potom je najavio slavnog maestra Dmitrija Kitajenka, koji je i u novoj sezoni prihvatio preuzeti mjesto umjetničkog savjetnika Zagrebačke filharmonije.

 

Izrazivši zadovoljstvo nastavkom suradnje, maestro Kitajenko iskoristio je prigodu u sklopu konferencije najaviti i drugo ovosezonsko gostovanje slavnog pijanista Ive Pogorelića u petak 23.3. uz Zagrebačku filharmoniju te zajednički nastup samo dan kasnije u europskoj prijestolnici kulture 2012. - Mariboru, kao jedan od bez sumnje vrhunaca recentne sezone.

 


 

Najavljena su i gostovanja Zagrebačke filharmonije u Poljskoj, Austriji, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji i Srbiji, a potom je predstavljen novi rezidencijalni skladatelj Zagrebačke filharmonije, ugledni hrvatski skladatelj Davorin Kempf. Po prvi puta u dugoj povijesti, Zagrebačka filharmonija ima rezidencijalnog skladatelja koji će u iduće dvije sezone skladati ukupno 4 djela, a prvu praizvedbu očekuje na Muzičkom biennalu Zagreb 2013. godine.

 

Novost u Zagrebačkoj filharmoniji je i pokretanje Filharmonijskog kluba, čiji će članovi uživati posebne pogodnosti i popuste pri kupovini pretplatničkih i pojedinačnih ulaznica, preko web shopa, u Kavani Lisinski i dr.

 


 

Konferenciju su pratili brojni istaknuti predstavnici društvenoga života poput Nine Badrić koju 31.5. očekuje nastup uz Zagrebačku filharmoniju u Zvjezdanom ciklusu, potom Ana Rucner i Vlado Kalember, Ronald Braus, Ivica Propadalo, Gordan Kožulj ispred akcije Korak u život i mnogi drugi.

 


 

Neposredno nakon konferencije krenut će i prodaja pretplata za novu sezonu 2012./2013., a jedno je sigurno: Pred nama je "bezbroj uzbudljivih glazbenih doživljaja" koje vrijedi doživjeti!

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

svjetske zvijezde, zagrebačka filharmonija, nova sezona