A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/caj_salica.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Na tržište dolazi čaj od pandina izmeta - šalica vrijedi 1200 kuna! | Politika+
Zdravlje

NAJSKUPLJI: Na tržište dolazi čaj od pandina izmeta - šalica vrijedi 1200 kuna!

Čaj proizvodi kineski poduzetnik An Yanshi u planinama Ya'an u pokrajini Sečuan i kao gnojivo za njegov uzgoj koristi izmet panda.

Piše: PolitikaPlus

Najskuplji čaj na svijetu, koji se fertilizira izmetom panda, uskoro će biti na tržištu po cijeni od 1200 kuna za šalicu.

Čaj proizvodi kineski poduzetnik An Yanshi u planinama Ya'an u pokrajini Sečuan i kao gnojivo za njegov uzgoj koristi izmet panda. Taj neobičan sastojak An je izabrao zbog njegovih jedinstvenih zdravstvenih kvaliteta.

Pande, koje jedu jedino divlji bambus, probave samo 30 posto njegovih korisnih sastojaka, što znači da ostalih 70 posto biva izlučeno s pandinim izmetom. "Te životinje su kao strojevi za proizvodnju organskog gnojiva", kazao je An.

"Želim ljudima svijeta prenijeti poruku da se otpad može pretvoriti u nešto korisno, želim promovirati kulturu recikliranja i korištenja organskih gnojiva", rekao je.

"Pandin čaj" uskoro ide na tržište u pakiranjima od 50 grama (za otprilike 16 šalica čaja). Cijena pakiranja, javlja Sky News, bit će 2200 funta (19,800 kuna).

An takvu "paprenu" cijenu objašnjava velikim troškovima i činjenicom da će dobit ići u fond za zaštitu okoliša.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

an yanshi, pandin čaj, panda, sečuan