A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/pogorelić.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebačka filharmonija: Dmitrij Kitajenko i Ivo Pogorelić u Plavom ciklusu | Politika+
Kultura

NAJAVA KONCERTA: Zagrebačka filharmonija: Dmitrij Kitajenko i Ivo Pogorelić u Plavom ciklusu

Petak, 23.03., Plavi ciklus i za klavirom svjetska zvijezda pijanizma i vruhunski maestro.

FOTO: Ivo Pogorelić
FOTO: Zagrebačka filharmonija
Piše: PolitikaPlus

U petak 23.03. u Plavom ciklusu Zagrebačke filharmonije gostuju velike zvijezde: mestro Dmitrij Kitajenko i pijanist Ivo Pogorelić.

 

Petak, 23.03., Plavi ciklus i za klavirom svjetska zvijezda pijanizma i vruhunski maestro uz "jedan orkestar" - Zagrebačku filharmoniju... Dame i gospodo: Ivo Pogorelić i Dmitrij Kitajenko!

Veliki pijanist glazbu je počeo učiti sa sedam godina u Beogradu, a naobrazbu nastavlja na Središnjoj glazbenoj školi u Moskvi. Upisuje studij klavira na Konzervatoriju Petar Iljič Čajkovski. Hvalospjeve kritičara prati i iznimno oduševljenje glazbenih entuzijasta diljem svijeta, pa Pogorelićevi nosači zvuka bilježe najbolju prodaju klasičnih glazbenika uopće.

 

Uz mnogobrojna studijska snimanja i gusto ispunjen koncertni kalendar, Pogorelić se gorljivo zauzima za razvoj obrazovanja pa u Hrvatskoj utemeljuje Fond za mlade glazbenike namijenjen financiranju inozemnih studija najdarovitijih mladih glazbenika. Njegova je tehnika superiorna, a njegovo poniranje u partiture dubinsko.

Maestro Dimitrij Kitajenko jedan je od bez sumnje najvećih dirigenata našega doba. Jednako cijenjen i na istoku i na zapadu Europe, redovito ravna prestižnim orkestrima poput Berlinske filharmonije, leipziškoga Gewandhaus-orkestra, Bečkoga simfonijskog orkestra i Filharmonijskog orkestra Francuskoga radija.

 

 

 

Gostovao je uz kraljevski Concertgebouw-orkestar iz Amsterdama, Londonski simfonijski orkestar, Orkestar Bavarskoga radija, Münchensku filharmoniju, Orkestar sv. Cecilije iz Rima, Filharmonijski orkestar milanske Scale i mnoge američke orkestre, nastupajući uz najbolje mlade nadolazeće umjetnike i najveće svjetske soliste. Zagrebačka filharmonija se može pohvaliti što je u ovoj sezoni 2011./12. upravo maestro Kitajenko njihov umjetnički savjetnik.

Ovoj nezaboravnoj noći svjedočit će i bez sumnje dupkom ispunjena dvorana u petak navečer, koja će doživjeti 100% Pogorelićevu interpretaciju Prvog klavirskog koncerta u e- molu Frédérica Chopina. Pogorelićevim Chopinom neće, međutim, završiti uzbuđenja ove koncertne večeri za dugo pamćenje. Pod vodstvom maestra Kitajenko publiku očekuje i Druga simfonija u d- duru Johannesa Brahmsa.

Stoga što reći nego da nas očekuje doista "bezbroj glazbenih doživljaja". I zato zapamtite: petak, 23.03., Plavi ciklus i za klavirom svjetska zvijezda pijanizma i vruhunski maestro uz "jedan orkestar" - Zagrebačku filharmoniju... Dame i gospodo: Ivo Pogorelić i Dmitrij Kitajenko!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo pogorelić, ZAGREBAČKA FILHARMONIJA, Dmitrij Kitajenko