A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dinamo-304.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ministar Jovanović odgovara Dinamu: Osudili smo svaki oblik huliganizma! | Politika+
Sport

PORUKA: Ministar Jovanović odgovara Dinamu: Osudili smo svaki oblik huliganizma!

'Pozivam igrače da sami pokažu crveni karton huliganima koji vrijeđaju bilo koga s tribina.'

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je Dinamo pozvao državu da reagira na nedavne vulgarne uvrede Bad Blue Boysa upućene čelnicima kluba, ministar sporta Željko Jovanović danas je u Puli rekao kako je njegovo ministarstvo vrlo glasno i jasno već poručilo da se nikakvo verbalno nasilje, nacionalizam, rasizam i huliganstvo ne može tolerirati.

"Mi smo vrlo jasno poručili da kroz preventivne programe 'sportom protiv nasilja' dajemo prioritet prevenciji", rekao je Jovanović.

Dodao je kako on osobno i kao ministar poziva suce i igrače da kada čuju verbalno vrijeđanje te nacionalističke i rasističke ispade s tribina, jednostavno sami prestanu igrati.

 

>> Dinamo navijače prozvao 'hordom zla' zbog uvreda upućenih čelnicima kluba

"Pozivam igrače da sami pokažu crveni karton huliganima koji vrijeđaju bilo koga s tribina", rekao je ministar Jovanović.

Nogometni klub Dinamo uputio je otvoreno pismo javnosti nakon što su na utakmici Dinamo - Slaven Belupo na Maksimiru "po tko zna koji put pripadnici ekstremnih navijačkih ogranaka Bad Blue Boysa ponudili iznimno široki repertoar sramotnih uvreda prema obitelji izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i drugih čelnika kluba".

U pismu prozivaju državne institucije zbog ignoriranja i potpunog izostanka reakcije na takvo ponašanje. "Očekujemo reakciju ministra Jovanovića koji tako odlučno zagovara borbu protiv svake vrste nereda, nasilja ili protupravnog ponašanja na sportskim stadionima i koji je nedavno s ponosom istakao suglasnost sa stavom predsjednika UEFA-e Michelea Platinija o nultoj toleranciji za huliganizam i svaki drugi oblik rasne, nacionalne i vjerske mržnje te fizičkog i verbalnog nasilja na nogometnim utakmicama", stoji u pismu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BBB, željko jovanović, sport, dinamo