A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dr.fran.mihaljevic.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebačka županija donirala novac Klinici za infektivne bolesti | Politika+
Zagreb

HUMANOST: Zagrebačka županija donirala novac Klinici za infektivne bolesti

'Nadam se da će i Vlada RH učiniti što može da bi se zdravstveni sustav reformirao i što bolje funkcionirao', rekao je župan zagrebačke županije.

Piše: PolitikaPlus

Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Zagrebačka županija dodijelila je danas 271.215 kuna za obnovu fasade na zgradi V. paviljona u kojem su smješteni Odjel za akutne respiratorne infekcije i infektologiju.

Ravnatelj Klinike "Dr. Fran Mihaljević", Ilija Kuzman pojasnio je da Kliniku niz godina nastoje održati na dostojnom nivou usluge za svoje bolesnike podsjetivši da je sama Klinika, koja se danas sastoji od 18 samostojećih zgrada, sagrađena 1893. godine kao "kužna klinika", osnovana na rubu grada za liječenje kuge.

"S ponosom ističem da u ovoj bolnici, u kojoj se liječe stanovnici Zagreba, Zagrebačke županije i svih dugih dijelova Hrvatske, postoji dobra medicina, ali nemamo dobru ambalažu gdje se to događa", rekao je Kuzman zahvalivši Zagrebačkoj županiji na darovanim financijskim sredstvima za obnovu fasade V. paviljona.

Župan zagrebačke županije, Stjepan Kožić istaknuo je da ta županija nema svoju županijsku bolnicu, a klinika "Dr. Fran Mihaljević" pruža pacijentima Zagrebačke županije "dobru medicinu s izuzetnim odnosom prema pacijentima".

"Nadam se da će i Vlada RH učiniti što može da bi se zdravstveni sustav reformirao i što bolje funkcionirao", rekao je Kožić poručivši da će njegova županija i dalje činiti maksimalne napore u ovoj i drugim bolnicama kako bi se pomoglo građanima.

U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" obavi se oko 70 tisuća pregleda godišnje s hospitaliziranih oko sedam tisuća pacijenata od čega ih je 30 do 40 posto iz Zagrebačke županije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

medicina, klinika, zagreb