A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/putovnica-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U kriminalu s putovnicama osumnjičena i dvojica osječkih policajca | Politika+
Hrvatska

BORDER: U kriminalu s putovnicama osumnjičena i dvojica osječkih policajca

Tereti ih za udruživanje u kriminalnu skupinu, zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja isprava te poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

Piše: PolitikaPlus

U istrazi koju USKOK vodi protiv sedam osoba zbog sumnje na krivotvorenje i trgovanje hrvatskim putovnicama su i dvojica službenika osječko-baranjske Policijske uprave, potvrdio je danas glasnogovornik te PU Marko Ćaleta.

Na konferenciji za novinare Ćaleta je rekao kako su dvojica policijskih službenika koje se u toj istrazi tereti za razna kaznena djela do daljnjega udaljeni s dužnosti.

USKOK je istragu pokrenuo protiv šestero hrvatskih državljana u dobi od 31 do 58 godina i 37-godišnjeg državljanina Srbije, za kojim je raspisana tjeralica, a tereti ih za udruživanje u kriminalnu skupinu, zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja isprava te poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

 

Šestero uhićenih zbog krivotvorenja i trgovanja hrvatskim putovnicama, među kojima su i dvojica osječkih policajaca, idućih će mjesec dana provesti u istražnome zatvoru zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Kriminalna skupina otkrivena je u policijskoj akciji "Granica" ("Border").

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, osijek, putovnica