Sport

IN MEDIAS RES: Zdravko Mamić pozvao ministra Jovanovića da podnese ostavku

'Bilić mi je sam potvrdio da odlazi nakon EP-a. Izbornik sigurno neće biti stranac, jer Hrvatska ima tri do četiri trenerska velikana, a Zlatko Kranjčar i Ćiro Blažević su svakako među njima.'

Piše: P/H

Izvršni predsjednik Dinama i član Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića pozvao je da podnese ostavku.

'Ne bojim se nikakve sportske inspekcije, jer Dinamo je najkontroliraniji klub u Hrvatskoj, nas kontroliraju Uskok, poskok, troskok, i tko sve ne.'

"Pozivam ministra Jovanovića da podnese ostavku jer nije kompententan. Neka se pozabavi stanjem u školstvu i neka prestane skupljati jeftine političke poene na moj račun. Neka me pusti na miru", izjavio je Zdravko Mamić u HTV-oj emisiji "In medias res".

Verbalni obračuni najmoćnijeg čovjeka u hrvatskom nogometu i ministra Jovanovića traju već mjescima. Tako je prije mjesec dana Željko Jovanović, nakon sastanka sa čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza, poručio da se očekuju ostavke aktualnog vodstva HNS-a ako nisu u stanju riješiti probleme u hrvatskom nogometu, a za Mamića je rekao da za njega nema mjesta ni u Dinamu, ni u HNS-u, jer je u sukobu interesa.

"Ja se sa Jovanovićem nikad nisam sastao, niti sam sa njim razgovarao, a on je iznio niz laži i objeda na račun Dinama i HNS-a. Ne bojim se nikakve sportske inspekcije, jer Dinamo je najkontroliraniji klub u Hrvatskoj, nas kontroliraju Uskok, poskok, troskok, i tko sve ne. Otkad sam u Dinamu nikad nisam bio u sukobu interesa, kao niti moj sin koji je imao menadžersku licenciju i radio je poslove u inozemstvu, a ne za Dinamo. Iako nije bilo nikakvog sukoba interesa, moj sin je vratio licenciju. S druge strane imamo političare koji prilikom dolaska na vlast svoje tvrtke prenose na odvjetničke urede, i tada nitko ne pita radi li se o sukobu interesa", kazao je Mamić.

Mamić se požalio i na rad nadležnih institucija kad su u pitanju navijačke uvrede koje stižu na njegov i račun njegove obitelji.

"Ja i moja obitelj stalno smo predmet prijetnji, bilo da se to događa na stadionu ili putem grafita na gradskim ulicama. Riječ je o govoru mržnje i pozivu na linč, a niti jedna institucija još nije reagirala na to", rekao je Mamić.

Osvrnuo se i na svoju najavu da će ovog ljeta, nakon EP-a, Slaven Bilić otići sa mjesta izbornika hrvatske reprezentacije.

"Bilić mi je sam potvrdio da odlazi nakon EP-a. Izbornik sigurno neće biti stranac, jer Hrvatska ima tri do četiri trenerska velikana, a Zlatko Kranjčar i Ćiro Blažević su svakako među njima", napomenuo je Zdravko Mamić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slaven bilić, željko jovanović, dinamo, zdravko mamić