A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Simon_Trpceski_.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebačka filharmonija: U Crvenom ciklusu gostuje pijanist Simon Trpčeski | Politika+
Kultura

PROMO: Zagrebačka filharmonija: U Crvenom ciklusu gostuje pijanist Simon Trpčeski

Puno optimizma i pozitivnih emocija očekuje nas na najnovijem koncertu u Crvenom ciklusu.

FOTO: Zagrebačka filharmonija
Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon jedinstvenog Pogorelića, sjajnog Brune Vlaheka, velikog Maksima Mrvice u petak, 30.03. u sklopu Crvenog ciklusa gostuje makedonski pijanist - virtuozni Simon Trpčeski!

 

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će mladi maestro međunarodne karijere Ivan Repušić.

Priča njegove karijere doista se poklapa s onom poznatom "preko trnja do zvijezda" kako i sam voli često isticati, a danas se slobodno može reći da je Trpčeski ne samo dotaknuo nebo svjetskog pijanizma, nego da njegova zvijezda stoji visoko na tome nebu – i sija punim sjajem!

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će mladi maestro međunarodne karijere Ivan Repušić koji je dirigiranje studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod Igora Gjadrova i Vjekoslava Šuteja, a usavršavao se kod uglednih dirigenata: Kazushi Onoa, Jorma Panula, te Gianluigi Gelmettija.

 

 

 

Puno optimizma i pozitivnih emocija očekuje nas na najnovijem koncertu u Crvenom ciklusu. S virtuoznim Trpčeskim putujemo visoko put neba svjetskog pijanizma, a s maestrom Repušićem i Zagrebačkim filharmoničarima poletnim tonovima, Saint-Säensa, Paula Dukasa, Richarda Straussa, praizvedbom skladbe hrvatskog skladatelja Dalibora Bukvića.

 

Na koncertu će prigodno biti izvedena i skladba makedonskog skladatelja Damira Imeria povodom 20. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Makedonije.

 

Veleposlanstvo Republike Makedonije, Elizabeta Kančeska-Milevska ministarica kulture Republike Makedonije te predstavnici hrvatskog državnog vrha na taj će način obilježiti ovu veliku i važnu godišnjicu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka filharmonija