Hrvatska

PROSVJED: Radnici Jadrankamena na ulici: Bajiću, zar čekaš da ulica riješi kriminal?!

Oko tri stotine radnika se uputilo ulicama Splita kako bi odaslali poruku.

Piše: PolitikaPlus

Radnici Jadrankamena iz Pućišća na Braču prosvjeduju u Splitu gdje su se iz trajektne luke u koloni, uz transparente i zviždanje, uputili gradskim ulicama do Poljičke ceste gdje je zgrada uprave Jadrankamena.


Trajektom s Brača oko devet sati u Split je stiglo oko tri stotine radnika Jadrankamena i članova njihovih obitelji, među kojima ima i djece, s njima su stigli i članovi udruge branitelja Domovinskog rata s Brača, a u splitskoj trajektnoj luci prosvjednicima se pridružila i skupina radnika Dalmacijavina.

Prosvjednici, uz glazbu s malog kamina, zviždanje i povike uzvike, nose i transparente s kojih se uz ostalo može pročitati: "Bajić, zar čekaš da ulica riješi kriminal", "Jadrankamen je opljačkao Bruno Orešar", "Mi znamo što hoćemo", Ustajte radničko roblje"...

Radnici Jadrankamena jučer su najavili prosvjed ulicama Splita kako bi upozorili na teško stanje u Jadrankamenu, tvrtke nad kojom je Trgovački sud u Splitu jučer otvorio stečaj.

Radnici Jadrankamena plaće nisu dobili od studenoga prošle godine, a prosvjedom ulicama Splita uz traženje isplate zaostalih plaća traže i da menadžment tvrtke vrati desetak službenih vozila u pogone tvrtke u Pućišćima na Braču.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dalmacijavino, jadrankamen, brač, trajekt