A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/oryx_taxi.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Otpuštenim vozačima Oryxa stigla ponuda za novi posao | Politika+
Zagreb

BRZA REAKCIJA: Otpuštenim vozačima Oryxa stigla ponuda za novi posao

Sindikat hrvatskog vozača traži smjenu pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za promet Mije Bezera optuživši ga za nered na tržištu taksi usluga i nelojalnu konkurenciju.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sindikat hrvatskog vozača traži smjenu pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za promet Mije Bezera optuživši ga za nered na tržištu taksi usluga i nelojalnu konkurenciju, zbog kojih je Oryx taxi prestao s radom i otpustit će 250 vozača, te u suprotnom najavljuje prosvjed za srijedu ispred Gradske uprave, najavio je danas na konferenciji za novinare njegov predsjednik Miljenko Gočin.

Također je rekao da više neće djelovati kroz institucije budući, kako tvrdi, nisu reagirale na brojne kaznene prijave i kršenje zakona te uvele red na tržište taksi usluga u Zagrebu. U tom kontekstu ustvrdio je da pročelnik Bezer nije ništa poduzeo kako bi osigurao da taksi usluge mogu pružati samo vozači i vozila koji zadovoljavaju uvjete i posjeduju licencu.

 

Sindikat hrvatskog vozača traži smjenu pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za promet Mije Bezera optuživši ga za nered na tržištu taksi usluga i nelojalnu konkurenciju, zbog kojih je Oryx taxi prestao s radom i otpustit će 250 vozača

"Nije trebalo raspisivati natječaje za licence, ako ih se ne može kontrolirati", rekao je Gočin i dodao da je kaos nastao kad je zaposlen velik broj nelicenciranih vozača. Naveo da je stoga podneseno 30-ak tužbi protiv tvrtki koje su neovlašteno radile za Taxi Cammeo. S vlasnikom Oryx taxija Pavom Zubakom bila dogovorena plaća od 4200 kuna za redovit fond radnih sati što je i poštovano, napomenuo je Gočin.

"Želimo da se omogući poslovanje na slobodnom tržištu u skladu sa zakonom i da institucije djeluju po zaprimljenim prijavama i sankcioniraju nezakonitosti", poručio je Gočin.

Dvojica vozača bivšeg Oryx taxija Šimun Sinovčić i Tomislav Laus izražavajući žaljenje i ogorčenost gubitkom posla također su istaknuli da su izgubljenim radnim mjestima i uvjetima bili vrlo zadovoljni, za razliku od Taxi Cammea, u kojem su prethodno radili po 12 sati dnevno, odnosno 300 mjesečno bez plaćenih prekovremenih sati, a plaća im je često kasnila. Kazali su i kako bi se željeli vratiti na posao isključivo u Oryx taxi, ako bude moguće.

Na upit Miroslava Hoffmana iz Službe za odnose s javnošću Taxi Cammea podrazumijevaju li pod uvođenjem reda na tržištu povišenje cijena taxi usluga, odgovorili su da je problem daleko širi, među kojima i skupljanje putnika izvan stajališta, kao i da Cammeo od 140 vozila ima samo 70 licenciranih.

Hoffman je iznio ponudu taxi Cammea da primi sve radnike Oryx taxija koji su izgubili posao, rekavši da je taxi prijevoz niskoprofitabilna djelatnost koja traži 12-satno radno vrijeme, kao primjerice u Londonu, New Yorku ili Australiji, ali da to ne znači 12 sati neprekidne vožnje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TAXI, TAXI CAMMEO, ORYX TAXI, ZAGREB