A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/asterois-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Asteroid veličine Boeinga prolijeće pored Zemlje, na pola udaljenosti do Mjeseca | Politika+
Znanost

BLISKI SUSRET: Asteroid veličine Boeinga prolijeće pored Zemlje, na pola udaljenosti do Mjeseca

'Asteroid 2012 EG5 će 1. travnja bez opasnosti proći pored Zemlje.'

Piše: P/H

Asteroid veličine putničkog zrakoplova u nedjelju 1. travnja proletjet će blizu Zemlje no nema nikakve mogućnosti da udari u Zemlju, priopćila je u subotu američka svemirska agencija NASA.

Asteroid 2012 EG5 je treći razmjerno mali asteoroid koji će proletjeti pored Zemlje u sedam dana.

Asteroid 2012 EG5 će u prolasku oko 9 sati i 32 minute po GMT-u biti bliže Mjesecu nego Zemlji. Svemirska stijena je široka nešto manje od 50 metara, po podacima NASA-e.

"Asteroid 2012 EG5 će 1. travnja bez opasnosti proći pored Zemlje", rekli su u izjavi na Twitteru znanstvenici iz NASA-inog programa za praćenje asteroida.

Iako asteroid prolazi 1. travnja nije riječ o šali, a Zemlji će se na najbližoj točci približiti na oko 230.000 kilometara, što je tek nešto od manje od polovice razdaljine između Zemlje i orbite Mjeseca.

Asteroid 2012 EG5 je treći razmjerno mali asteoroid koji će proletjeti pored Zemlje u sedam dana. Dva manja asteroida prošla su pored Zemlje 26. ožujka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ASTEROID, NASA