Sport

ŽELJKO JOVANOVIĆ: 'Neka Mamić i Marković stanu pred ogledalo i pljunu na to što vide!'

'Ovaj prekid imat će smisao ako nitko više ne bude palio baklje na stadionima.'

Piše: PolitikaPlus

Je li hrvatsko nogometno prvenstvo regularno? U to nakon Gorice, Varaždina i Istre vjeruju još samo najtvrdokorniji zagovornici nogometnog puta Zdravka Mamića. Ali ne i ministar Željko Jovanović, pogotovo nakon što je uživo gledao prekinutu nedjeljnu utakmicu između Istre i Rijeke u Puli...

 

'Ovaj prekid imat će smisao ako nitko više ne bude palio baklje na stadionima. U suprotnom će Strahonja i Bebek biti žrtvena janjad. Ako je ovaj prekid početak nekih novih pravila u nogometu, onda će oni imati moju punu podršku.'

Naime, ministar je došao u Pulu pogledati posljednji susret 24. prvenstvenog kola, koji je u 70. minuti prekinut zbog bakljade (prvo je Armada zasula travnjak, a nešto kasnije su i Istrini Demoni zapalili baklje).

Zagrebački sudac Mario Strahonja upozorio je navijače da će prekinuti utakmicu, a to je nakon druge bakljade i napravio. Baš kako su još prije nekoliko tjedana tražili u Maksimiru.

 

Ministar Željko Jovanović sve je to mirno promatrao s tribine, te se nakon utakmice obratio novinarima i poslao novu poruku straha prema Maksimiru i Rusanovoj.

"Mislim da je krajnje vrijeme da se Mamić, Marković i Srebrić pogledaju u ogledalo i pljunu u to što vide", rekao je Jovanović i objasnio:

 

"Ovaj prekid imat će smisao ako nitko više ne bude palio baklje na stadionima. U suprotnom će Strahonja i Bebek biti žrtvena janjad. Ako je ovaj prekid početak nekih novih pravila u nogometu, onda će oni imati moju punu podršku", izjavio je ministar, te se prisjetio Gorice, Varaždina i drugih skandala smiješne nogometne lige te zaključio:

"Zbog svega navedenog, a prema članku 12. Statuta HNS-a, tražim da cjelokupni Izvršni odbor HNS-a, zajedno s Mamićem, jednom zauvijek napusti nogomet", prenose Sportske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nogomet, hnl, istra, željko jovanović, rijeka