A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/lopta%202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nova utakmica Istre 1961 i Rijeke odigrat će se 11. travnja | Politika+
Sport

ODLUKA: Nova utakmica Istre 1961 i Rijeke odigrat će se 11. travnja

Odluka o tome hoće li se utakmica odigrati pred publikom ili praznim tribinama donijet će se u srijedu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Povjerenik za natjecanje pri HNS-u Josip Brezni donio je danas odluku da će se u srijedu, 11. travnja u 18 sati, odigrati nova utakmica 24. kola Prve HNL između Istre 1961 i Rijeke.

Naime, ta je utakmica jučer prekinuta u 71. minuti odlukom suca utakmice Marija Strahonje zbog ubacivanja baklji od strane obje navijačke skupine.

U obrazloženju odluke povjerenik je naveo kako je nakon dopunskih izvješća suca i delegata utakmice te pismena očitovanja oba kluba kao i pregledom snimke utakmice utvrđeno da je utakmica prekinuta u 71. minuti nakon provedene procedure prema službenom naputku FIFE, UEFE i HNS-a o nultoj stopi tolerancije prema pirotehnici i bilo kojem obliku nasilja na nogometnim utakmicama.

"U ovom slučaju kao povjerenik lige mogao sam donijeti i odluku o suspenziji igrališta, no tu mjeru nisam primjenio imajući u vidu da nije došlo do incidenata na travnjaku", kazao je za Hinu Brezni.

Odluku o tome hoće li se utakmica odigrati pred publikom ili praznim tribinama donijet će u srijedu disciplinski sudac prve lige Krešimir Vlajčević.

Inače, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji je jučer zajedno s ministrom turizma Veljkom Ostojićem nazočio susretu u Puli, izrazio je žaljenje zbog prekida ali je i poručio kako je vrijeme da se stane na kraj huliganima.

"Cirkus hrvatske nogometne lige u Puli je doživio svoju kulminaciju, a odgovornost za to snosi vrh nogometne organizacije. Hrvatska nogometna liga ove godine nije regularna", naglasio je ministar Jovanović i dodao kako bi volio da ovaj prekid u Puli bude jamstvo da u Hrvatskoj više nigdje neće biti navijačkog nasilja.

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin, koji je također pratio utakmicu na stadionu "Aldo Drosina", kazao je danas novinarima kako je to očito bila "predstava glavnog suca utakmice za ministra Jovanovića, koji međutim u toj predastavi nije uživao".

"Kada netko trenira strogoću bez mjere, to se u konačnici pretvara u dodvoravanje. Strogoću ne treba trenirati na Istri koja ima najzahvalniju publiku", istaknuo je Kajin dodavši kako u povijesti HNL-a niti jedna utakmica nije prekinuta zbog bacanja baklji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rijeka, istra, prva hnl, hnl, željko jovanović