A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/lopta%202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Demoni: HNS nas je iskoristio za obračun s ministrom Jovanovićem | Politika+
Sport

OPTUŽBE: Demoni: HNS nas je iskoristio za obračun s ministrom Jovanovićem

'Sada je vodstvo HNS-a odlučilo lomiti koplja na slabo utjecajnom klubu kakav je naš, te iskoristiti to kao poligon za obračun s aktualnim ministrom Znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem koji je nazočio utakmici.'

Piše: PolitikaPlus

Nakon što su bakljadom na utakmici Istre i Rijeke izazvali suca Marija Strahonju da prekine susret u 71. minuti, navijačka udruga Demoni obratili su se priopćenjem.

 

Utakmica na Aldo Drosini prekinuta je nakon drugog prekida susreta zbog bakljade, nakon što su navijači već ranije upozoreni tijekom bakljade Armade na drugoj strani. Iako se u pravilu utakmice prekidaju nakon trećeg prekida, i to ukoliko postoji opasnost po publiku, igrače i osobe na stadionu, Strahonja je prekinuo susret nakon drugog ispada.

Evo što su o svemu rekli navijači:

"KN Demoni Pula ima dužnost dati priopćenje povodom prekida utakmice između Istre 1961 i Rijeke.  Kao prvo, osjećamo dužnost ispričati se javnosti, klubu i igračima zbog propusta u vlastitoj organizaciji uslijed čega su tri neodgovorna pojedinca ubacila pirotehnička sredstva u teren. Podvlačimo, tri pojedinca od preko 500 navijača koji su tog dana stajali na tribini s nama. Pored toga, potrebno je ukazati na neregularnost pri odluci glavnog suca o prekidu utakmice. Prema pravilniku utakmica se prekida nakon trećeg prekida, a u Puli su se u nedjelju dogodila svega dva. To je tim više zanimljivo jer se u zadnjih nekoliko mjeseci na terenima hrvatske nogometne lige ubacilo nekoliko stotina pirotehničkih sredstava, a pojedine utakmice su prekidane i po više od dva puta a nisu prijevremeno završavane.

 

Sada je vodstvo HNS-a odlučilo lomiti koplja na slabo utjecajnom klubu kakav je naš, te iskoristiti to kao poligon za obračun s aktualnim ministrom Znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem koji je nazočio utakmici.

Htjeli bismo istaći da na utakmici koja je bila visokorizična nije došlo niti do najmanjeg incidenta među navijačima, te ukazati na homogenizaciju dvije inače suprotstavljene navijačke skupine nakon što je došlo do prekida utakmice, kada se gotovo jednoglasno začulo skandiranje protiv Hrvatskog nogometnog saveza - koje se sve učestalije može čuti na drugim hrvatskim stadionima. Naš je stav da se ovakvim „marginalnim" incidentima odvraća pozornost s krupnih problema hrvatskog nogometa koji se svakog dana nagomilavaju - samovlada Zdravka Mamića, sudačke afere, propadanje nogometnih klubova, cirkus povodom izbora vodstva nogometne kuće i mnogih drugih.

Na kraju, izražavamo žaljenje zbog nastalih okolnosti te se nadamo da će situacija biti razriješena na zadovoljstvo svih „oštećenih" strana", stoji u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rijeka, željko jovanović, istra 1961