A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/opatijski%20komorni%20orkestar.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prvi nastup Opatijskog komornog orkestra na Uskrs | Politika+
Kultura

KONCERT: Prvi nastup Opatijskog komornog orkestra na Uskrs

OKO će u Kristalnoj dvorani nastupiti pod ravnanjem Damira Smerdela, a na programu su djela Giacoma Puccinija, Jakova Gotovca, P. I. Čajkovskog i Benjamina Brittena.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Opatijski komorni orkestar (OKO) novi je ansambl klasične glazbe koji će svoj prvi nastup imati u opatijskom hotelu "Kvarner" na Uskrs, 8. travnja.

OKO će u Kristalnoj dvorani nastupiti pod ravnanjem Damira Smerdela, a na programu su djela Giacoma Puccinija, Jakova Gotovca, P. I. Čajkovskog i Benjamina Brittena.

Novoosnovani orkestar čini dvadesetak gudača, a riječ je o profesionalnim, školovanim glazbenicima sa šireg riječkog i opatijskog područja, naveo je jedan od osnivača Ivan Sarajlić dodavši da je takvom sastavu prilagođen i program prvog koncerta.

Želja je utemeljitelja da orkestar nastupa u ciklusima, tri do četiri puta godišnje, što ovisi o financijskim mogućnostima, odnosno podršci grada Opatije, opatijske Turističke zajednice i sponzora, napomenuo je Sarajlić. Namjera je osnivača orkestra da se on u budućnosti i proširi.

Dirigent, i jedan od utemeljitelja orkestra, Damir Smerdel studirao je orkestarsko dirigiranje na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u klasi Miroslava Homena, a usavršavao se na konzervatoriju "Benedetto Marcello" u Veneciji. Trenutačno je na magisteriju na državnom kozervatoriju "G. B. Martini" u Bologni u klasi Luciana Acocelle.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

opatijski komorni orkestar, glazba