A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/google-project-glass-300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Google predstavio 'Projekt Glass' - pametne naočale s komunikacijom i navigacijom | Politika+
IT

SPRAVICE: Google predstavio 'Projekt Glass' - pametne naočale s komunikacijom i navigacijom

'Skupina nas je pokrenula Projekt Glass kako bi razvili tehnologiju koja će ljudima pomoći da istraže i podijele svoj svijet.'

Piše: p/h

Google je predstavio "Projekt Glass", tj. pametni telefon u obliku naočala s 14 funkcija koje su korisnicima na raspolaganju onog trenutuka kada stave naočale, od telefoniranja, informacija o vremenu, dnevnih obveza, GPS-a do slušanja glazbe, priopćio je Googleov eksperimentalni laboratorij X, prenosi BBC.

"Skupina nas je pokrenula Projekt Glass kako bi razvili tehnologiju koja će ljudima pomoći da istraže i podijele svoj svijet", priopćio je laboratorij X.

Projekt je najavljen u videu "One Day" i pokazuje kako izgleda dan osobe koja koristi "Google goggles" pa tako, primjerice, naočale korisnika, koji pogleda u prazan zid, podsjećaju da taj dan ima navečer sastanak, a potom ga, nakon što mu pogled odluta kroz prozor, obavještava da postoji 10 posto šansi da će padati kiša. Kada neki prijatelj pošalje poruku da se želi sastati, aktivira se posebna ikona, a kada ovaj diktira odgovor pojavi se znak mikrofona. Preko tih se naočala može slušati i glazba i drugi audio materijal, iako čini se, nemaju slušalice.

Prototip naočala pokazuje minimalistički dizajn s mikrofonom i djelomično prozirnim video ekranom na koji stižu informacije, a postavljen je iznad desnog oka korisnika. Google je pozvao sve zainteresirane da svojim prijedlozima i idejama doprinesu projektu.

Iako je New York Times svojedobno najavio da će se prve takve naočale naći u prodaji prije isteka godine, za oko 250 do 600 dolara, ta je tehnologija, kako smatraju stručnjaci, još daleko od tržišta.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

projekt glass, google