A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/anonymous-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Anonymousi napali britanski MUP i emitirali poruku 'META UNIŠTENA' | Politika+
IT

HAKIRANI: Anonymousi napali britanski MUP i emitirali poruku 'META UNIŠTENA'

Korisnici su na početnoj stranici ministarstva naišli na poruku da usluga nije na raspolaganju zbog velikog prometa.

Piše: PolitikaPlus

Britansko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u subotu navečer da istražuje informacije o cyber napadu skupine Anonymous na njihovu internet stranicu, jer se protivi planovima pojačanog nadzora elektronskog prometa i razmjena poruka.

Korisnici su na početnoj stranici ministarstva naišli na poruku da usluga nije na raspolaganju zbog velikog prometa.

Preko mreže twitter skupina Anonymous emitirala je poruku "TANGO DOWN", što u vojnoj terminologiji znači "meta uništena", "zbog planova pojačanog nadzora". Glasnogovornik ministarstva je rekao da imaju informacije da je ministarstvo na meti hakerskih akcija u znak prosvjeda protiv planova o pojačanom nadzoru.

Britanska vlada je prošlog tjedan bila izložena žestokim napadima zbog planova da postavi opremu koja bi omogućila službi nadzora elektronskog prometa pristup podacima za svaku poruku, pregledanu adresu i telefonski poziv.

Direktor udruženja Big Brother Watch campaign Nick Pickels je rekao da te odredbe predstavljaju korak bez presedana, kojim bi Velika Britanija izjednačila kontrolu koju vrši državni aparat nad građanima s onom u Kini i Iranu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

velika britanija, tango down, hakeri, anonymous