A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/Apple-Carrier-IQ.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tržišna vrijednost Applea premašila 600 milijardi dolara! | Politika+
Tvrtke

NEVJEROJATNO: Tržišna vrijednost Applea premašila 600 milijardi dolara!

Microsoft vrijedi skoro tri puta manje - 260 milijardi dolara. To je skoro 400 milijardi manje nego 1999. godine.

Piše: PolitikaPlus

Tehnološki div Apple prvi put je premašio tržišnu vrijednost od 600 milijardi dolara, potvrdivši svoju poziciju najvrijednije američke tvrtke u svijetu.

Dionica Applea dosegla je u utorak visokih 644 dolara, premda je tek u veljači prešla prag od 500 dolara, izvijestio je BBC. Appleova dionica rasla je gotovo 60 posto od početka godine. To je još jedna prekretnica za proizvođača iPhone-a čije su dionice vrijedile samo 3,19 USD 1997. kada mu je prijetio stečaj.

Suparnik Microsoft sada je vrijedan 260 milijardi dolara, a 1999. na vrhuncu "dotcom boom-a", u tržišnoj je kapitalizaciji dosegao 619 milijardi dolara.

Revitalizacija Apple-a pod njegovim suosnivačem Steveom Jobsom koji je umro prošle godine, počela je s računalima, a nastavila se s muzičkim 'playerom' iPod-om te potom s iPhone-om i iPad-om. U siječnju je Apple izvijestio o rekordnoj neto dobiti u posljednja tri mjeseca 2011. Na kraju prošle godine objavio je da ima 97.6 milijardi dolara u gotovini. U ožujku je sadašnji izvršni direktor Tim Cook rekao da će Apple iskoristiti taj novac za isplatu dividendi dioničarima i otkup dijela svojih dionica. On očekuje da će za to izdvojiti 45 milijardi dolara tijekom iduće tri godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

macintosh, ipad, iphone, steve jobs, microsoft, apple