A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hotel-bristol-opatija-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Liburnia Riviera Hoteli pokreću ciklus ulaganja vrijedan 100 milijuna kuna | Politika+
Turizam

HOTELI: Liburnia Riviera Hoteli pokreću ciklus ulaganja vrijedan 100 milijuna kuna

Šehanović: 'LRH je godinama bilo zapušteno poduzeće.'

Piše: p/h

Liburnia Riviera Hoteli d.d. (LRH) pokrenut će novi ciklus ulaganja i u sljedeće dvije godine na području Lovrana uložiti oko 100 milijuna kuna, najavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Uprave LRH Igor Šehanović.

Šehanović: 'LRH je godinama bilo zapušteno poduzeće.'

LRH će tijekom ove godine, rekao je, nastojati riješiti većinu imovinsko-pravnih odnosa, statusa na pozicijama pomorskog dobra i započeti projektiranje na svim lokacijama unutar Općine Lovran. Ako bude poštivana dinamika izmjena urbanističkog plana uređenja i ostvarena uspješna suradnja s konzervatorima, LRH planira do početka turističke sezone 2013. na području Lovrana uložiti u rekonstrukciju vile Atlante, vile Elze, u nastavak rekonstrukcije smještajnog dijela hotela Bristol te u auto kamp Medveja.

Šehanović je kazao da je LRH godinama bilo zapušteno poduzeće. Osim slabih poslovnih rezultata, relativno visoke zaduženosti s obzirom na financijsku efikasnost, organizacijsku i kadrovsku situaciju te lošu kvalitetu turističkog proizvoda, većina objekata u vlasništvu LRH bila je zapuštena i devastirana, a najzapušteniji su objekti u Lovranu, rekao je.

Ocijenio je da je, u vezi s imovinom LRH, bilo neriješeno ili slabo riješeno pitanje pomorskog dobra, imovinsko-pravni odnosi u vezi s imovinom društva te da su bili djelomično neprimjereni urbanistički uvjeti koji priječe pokretanje investicija.

Šehanović je naveo da je u proteklih godinu i pol u LRH-u provedeno organizacijsko, kadrovsko, financijsko i operativno restrukturiranje te da je napravljen razvojni plan za sve objekte LRH na Liburnijskoj rivijeri.

Razvojni planovi LRH prezentirani su gradu Opatiji te općinama Mošćenička Draga i Lovran.

Grad Opatija se nije očitovao na plan razvoja LRH, a u tijeku je postupak izmjene Urbanističkog plana uređenja Opatije (UPU) pa se LRH uključio na način da je temeljem svog razvojnog plana uputio Opatiji prijedloge za izmjene urbanističkih uvjeta.

Općina Mošćenička Draga pozitivno se očitovala na plan razvoja LRH te su na županijsku razinu upućeni zahtjevi u vezi s potrebom promjene županijskog urbanističkog plana.

Općina Lovran pozitivno se očitovala na plan razvoja LRH koji je predvidio pretvaranje zapuštenih i devastiranih objekata u komercijalne i turističke sadržaje pa će Lovran pokrenuti proceduru izmjene UPU-a, zaključio je Šehanović.