IT

IT KONFERENCIJA: Microsoft Windays po 12. put: U Rovinju će se okupiti 1500 IT profesionalaca

'Odaziv sudionika mogao bi premašiti rekordnu 2011. godinu.'

Piše: PolitikaPlus

Microsoft WinDays12 konferencija će kroz bogat program donijeti pregled aktualnosti u svijetu tehnologije te analizirati hrvatske gospodarske trendove, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medijie. Microsoft WinDays12 Technology i Microsoft WinDays12 Businessugostit će oko 1500 sudionika koji će od 23. do 27. travnja po treći put u Staroj tvornici duhana u Rovinju moći poslušati više od 170 predavanja, panel diskusija i radionica u kojima sudjeluje oko 150 predavača i panelista.

Microsoft WinDays12 Business konferencija donijet će raspravu o aktualnim gospodarskim temama u formi panel diskusija na kojima sudjeluju uglednici iz hrvatskog poslovnog i političkog života, ali i inozemni gosti.

–  2012. je važna godina za Hrvatsku, jer nas izazovna gospodarska situacija i skori pristup Europskoj uniji motiviraju da što prije promijenimo postojeći sustav poslovanja kako bismo postali konkurentniji. Imajući to u vidu, pripremili smo program koji će zadovoljiti širok spektar interesa sudionika. Technology će dati presjek novosti iz svijeta tehnologije, dok će Business konferencija, kroz panel diskusije u kojima sudjeluju ugledni hrvatski gospodarstvenici i predstavnici izvršne vlasti, težište staviti na aktualne teme iz gospodarske sfere, kaže Draško Ivanišević, direktor Microsoft WinDays12 konferencije.

–  Učili smo iz vlastitog iskustva prethodnih godina pa smo provjereni koncept tehnoloških radionica primjenili i na poslovnu konferenciju, kojapo prvi put nudi četiri praktične radionice čije su teme u fokusu hrvatskih gospodarstvenika. Program nudi dobar omjer teorije i prakse, što se vidi i po odazivu sudionika, koji bi mogao premašiti rekordnu 2011. godinu, najavljuje Ivanišević.

Program Microsoft WinDays12 Technology konferencije sastoji se od 160 predavanja i 12 radionica nastalih u suradnji sa 135 predavača, vodećih inozemnih i domaćih IT stručnjaka. Obrazovni partner konferencije je Visoko učilište Algebra. Sadržaj je podijeljen na nekoliko tematskih smjerova: infrastruktura, privatni oblak i virtualizacija, vještine, razvoj, poslovna rješenja, arhitektura i studije slučaja. Brojna predavanja dotiču se najnovijih Microsoft proizvoda i rješenja, kao što su Microsoft Office 365, Microsoft Dynamics, Windows Azure, Windows Phone 7, SQL Server i nezaobilazni Windows 8. 

Windaysi su i ove godine podijeljeni na dva dijela, prvi namijenjen za IT profesionalce, dokdrugi dio stavlja naglasak na poslovni, pa i politički okoliš, sa sidjelovanjem istaknutih gospodasrtvenika, pa i predstavnika izvršne vlasti.

Microsoft WinDays12 Business konferencija donijet će raspravu o aktualnim gospodarskim temama u formi panel diskusija na kojima sudjeluju uglednici iz hrvatskog poslovnog i političkog života, ali i inozemni gosti koji će sa sudionicima konferencije podijeliti iskustva zemalja iz kojih dolaze. Kako najavljuju u Microsoftu, uz fokus na operativnu izvrsnost kao cilj kojem treba težiti hrvatsko gospodarstvo, teme panela velikim su dijelom vezane uz pristup Hrvatske Europskoj Uniji. Sugovornici obrađuju aktualnu problematiku, analiziraju postojeće stanje te donose zaključke u kojem smjeru krenuti da bismo aktivirali gospodarstvo i pokrenuli pozitivne trendove rasta i razvoja.


.......

 

.......

 HUMANITARNA AKCIJA

Tradicionalno, u sklopu konferencije organizirana je i humanitarna akcija. Cilj humanitarne akcije „Igrom do napretka“ je sakupiti novčana sredstva za nabavu uređaja Kinect i PETHE (Personal Therapist) softvera za Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize. PETHE je softver koji su kreirali mladi hrvatski studenti okupljeni u tim Apptenders tim. PETHE omogućava djeci da vježbaju kod kuće uz korištenje računala s instaliranim softverom i Kinectom, što fizioterapeutima olakšava kreiranje individualnog programa vježbi za svakog pacijenta. U akciju se mogu uključiti i svi sudionici WinDays12 konferencije kupnjom ponuđenih proizvoda u Humanitarnom kutku u sklopu konferencije.


 

 

 

 


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Draško Ivanišević, WinDays12, WinDays, Microsoft WinDays