A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/bunjevacko%20kolo.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HKC 'Bunjevačko kolo' u blokadi, spas se traži od nove uprave | Politika+
Kultura

PROBLEMI: HKC 'Bunjevačko kolo' u blokadi, spas se traži od nove uprave

Nezadovoljni članovi udruge u subotu su na izbornoj skupštini u Subotici istaknuli kako je Bunjevačko kolo u blokadi gotovo 50 dana, dugovi su se popeli na više desetina tisuća eura, članstvo se osipa, a zgrada udruge propada. Istaknuli su kako je to bilanca rada dosadašnjeg vodstva.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Najveća i jedna od najstarijih hrvatskih udruga kulture u Vojvodini, HKC „Bunjevačko kolo“, dobila je u subotu novu upravu koja treba naći rješenje za skidanje blokade s računa i vraćanje velikih dugova.

Nezadovoljni članovi udruge u subotu su na izbornoj skupštini u Subotici istaknuli kako je Bunjevačko kolo u blokadi gotovo 50 dana, dugovi su se popeli na više desetina tisuća eura, članstvo se osipa, a zgrada udruge propada. Istaknuli su kako je to bilanca rada dosadašnjeg vodstva. Zbog toga je smijenjena stara i imenovana nova uprava na čijemu čelu će biti Josip Stipić.

Stipić je najavio kako je moguće podnošenje kaznenih prijava protiv odgovornih u starome vodstvu, te se založio za preustroj Hrvatskog kulturnog centra, prije svega na financijskom, kao i programskom planu.

Usprkos velikim financijskim problemima „Bunjevačko kolo“ neće odustati od organizacije žetvenih svečanosti bačkih Hrvata „Dužijance“, koja će se ove godine slaviti 101. put.

U radu izborne skupštine sudjelovalo je oko 170 članova iz Subotice i okolice.

HKC „Bunjevačko kolo“ najpoznatija je udruga kulture vojvođanskih Hrvata.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bunjevačko kolo, kultura