A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/breivik11.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Breivik: Žao mi je zbog nedužnih žrtava, ali ne i zbog laburista | Politika+
Svijet

SUĐENJE: Breivik: Žao mi je zbog nedužnih žrtava, ali ne i zbog laburista

'Pokolj mladeži stranke laburista i zaposlenika u ministarstvima bio je okrutan, ali potreban', rekao je norveški monstrum.

Piše: PolitikaPlus

Anders Behring Breivik, kojemu se sudi za smrt 77 osoba prošle godine u Norveškoj, izrazio je žaljenje za žrtve koje ne smatra svojim političkim neprijateljima, ali je odbio to isto učiniti za obitelji mladih laburista koje je ubio na otoku Utoeya.

"Volio bih im se duboko ispričati", kazao je desničarski ekstremist obraćajući se obiteljima slučajnih prolaznika ubijenih ili ranjenih bombom koju je postavio 22. srpnja 2011. blizu sjedišta norveške vlade.

No, na upit tužitelja želi li svoju ispriku proširiti na obitelji svih žrtava, Breivik je odgovorio negativno.

Pokolj mladeži stranke laburista i zaposlenika u ministarstvima "bio je okrutan, ali potreban", rekao je Breivik i objasnio da su oni bili "legitimne političke mete".

Tih 44 mladih ljudi ubijenih na otoku Utoeya "bili su u ljetnoj školi političke indoktrinacije", objasnio je.

U Norveškoj ima još mnogo drugih "koji zaslužuju biti ubijeni, primjerice novinari i parlamentarni zastupnici", prenosi BBC Breivikove riječi.

Na otoku je ubijeno ukupno 69 osoba, među kojima su bili brojni mladi ljudi, a osam osoba ubijeno je nešto ranije u eksploziji bombe postavljenoj pred uredom laburističkog premijera Jensa Stoltenberga koji u tom trenuku nije bio u uredu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

anders behring breivik, norveška, oslo