IT

KONFERENCIJA: Otvoreni 12. Windaysi: Nagrađeni najbolji nezavisni softveraši Hrvatske

Posebna nagrada za osobu iz Microsoftove zajednice razvojnih inženjera osvojio je Domagoj Pavlešić iz tvrtke dizzy.hr.

Piše: PolitikaPlus

Rovinj – U sklopu svečanog otvaranja Microsoft WinDays12 Technology konferencije, Microsoft je dodijelio ISV nagrade za 2012. godinu. Za prestižne nagrade ove se godine natjecalo 15 projekata finalista nezavisnih proizvođača softvera (ISV – Independent Software Vendors), u pet kategorija: za najnaprednije tehnološko rješenje, rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću, rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću za male tvrtke,  za najinovativniju startup-tvrtku te posebnu nagradu ISV zajednice za doprinos u radu. Nezavisni proizvođači softvera zajednica su koja razvija opća ali i specifična te prilagođena rješenja temeljena na Microsoftovim tehnologijama, koja omogućavaju brže, bolje i učinkovitije poslovanje.

Nagradu za najnaprednije tehnološko rješenje osvojila je tvrtka IN2 za aplikaciju KinectIN2. Ovo rješenje temeljeno je na Microsoftovim tehnologijama kao što je Kinect, uz širok spektar primjene u vertikalama poput financija, maloprodaje i zdravstva. Riječ je o platformi koja na zabavan način i uz fizičku aktivnost korisnika omogućuje prikaz informativnih, zabavnih ili marketinških sadržaja. KinectIN2 odlikuju fleksibilnost i modularnost pa se ovisno o potrebama korisnika mogu kreirati nove teme različitog konteksta.

U kategoriji nagrade za rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću, pobjedu je odnio King ICT za Sustav za podršku Alarm centrali. Rješenje omogućava središnje upravljanje HAK-ovim 1987 kontaktnim centrom, a sustav pokriva poslovne procese od zaprimanja poziva za pomoć, upravljanja sustavom komunikacije s interventnim vozilima do obrade i analitike svih podataka.

Nagradu za rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću u kategoriji za male tvrtke osvojila je Lama, za sustav EduPlan/EX. Rješenje omogućava planiranje i evidenciju održavanja i posjećivanja nastave s kontrolom pristupa predavaonicama, automatiziranu izradu rasporeda za nastavni prostor u studijskoj godini, kao i izvješćivanje za potrebe državne uprave i statistike. Ovaj sustav već se koristi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Najinovativnijim rješenjem startup tvrtke u 2012. godini proglašen je Salespod, SaaS sustav za mobilno poslovanje koji je izradila tvrtka Mobilna informatika. Sustav je prilagođen potrebama veletrgovaca i distributera, a uspješno se koristi i za evidentiranje i praćenje provedbe svih vrsta terenskih aktivnosti. Osim dinamičkih obrazaca za prikupljanje podataka s terena, sustav omogućava i izradu veleprodajnih i maloprodajnih narudžbi, ispis računa, izradu fotografija, praćenje GPS lokacije i kilometraže vozila kao i radnog vremena zaposlenika, a Salespod Cloud omogućava praćenje svih aktivnosti terenskih djelatnika te analizu prikupljenih podataka.

Kao i svake godine, osim nagrada za softverska rješenja, dodijeljena je i posebna nagrada za osobu iz Microsoftove zajednice razvojnih inženjera. Tu je nagradu ove godine, za zasluge u promociji korištenja novih tehnologija i doprinos rastu i razvoju zajednice, osvojio Domagoj Pavlešić iz tvrtke dizzy.hr. Dobitnika u ovoj kategoriji bira sama zajednica, a Pavlešić već niz godina razvija najrazličitija rješenja temeljena na internetskim tehnologijama kao što su web-aplikacije, portali te sustavi za upravljanje sadržajem te je, među inim, čest predavač na Microsoftovim radionicama i dugogodišnji je sudac na Imagine Cup natjecanjima.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Mobilna informatika, hak, Lama, King ICT, KinectIN2, IN2, microsoft, windays 12, windays, Domagoj Pavlešić, di