A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/fleke.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Film Fleke se večeras premijerno prikazuje u Zagrebu | Politika+
Kultura

CINESTAR: Film Fleke se večeras premijerno prikazuje u Zagrebu

Po riječima redatelja, to je film o tragičnom prijateljstvu utemeljen na dramatičnim događajima koji eskaliraju tijekom jedne burne noći pune iskušenja, obrata, požrtvovnosti, hrabrosti i ljubavi.

Piše: PolitikaPlus

Igrani film "Fleke", dugometražni prvijenac Alde Tardozzija, najavljen kao drama s elementima trilera o djevojačkom prijateljstvu, naivnosti, osveti i jednoj izgubljenoj mladosti, premijerno će se prikazati večeras u CineStaru Novi Zagreb.

Osim režije Tardozzi potpisuje i scenarij za priču o dvije sedamnaestogodišnjakinje koje se nizom slučajnih okolnosti susreću u noći nakon koje za njih više ništa neće biti isto. Djevojka iz prosječne zagrebačke obitelji Lana želi provesti noć s dečkom, no nakon što on postane agresivan pobjegne u noćni klub gdje upozna problematičnu djevojku Irenu koja je u potrazi za drogom.

U glavnim ulogama su Nika Mišković i Iskra Jirsak, a glume još Živko Anočić, Filip Križan, Amar Bukvić, Marija Škaričić, Alen Liverić, Višnja Babić, Ljiljana Bogojević, Goran Grgić, Sanja Vejnović, Franjo Kuhar, Nikša Butijer, Alan Katić, Ozren Grabarić, Jan Kerekeš.

Po riječima redatelja, to je film o tragičnom prijateljstvu utemeljen na dramatičnim događajima koji eskaliraju tijekom jedne burne noći pune iskušenja, obrata, požrtvovnosti, hrabrosti i ljubavi.

Film je snimljen prije godinu dana, a snimanje je trajalo nešto više od mjesec dana i odvijalo se na dvadesetak lokacija u Zagrebu. Svoj festivalski put film je započeo praizvedbom na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, gdje je bio drugi prema ocjeni publike.

Prikazan je i na filmskim festivalima u Motovunu, Sarajevu i Varšavi, a u natjecateljskom programu "Europa van Europe" 40. FEST-a u Beogradu dobio je posebno priznanje žirija.

Aldo Tardozzi (1974., Zagreb) diplomirao je 2000. režiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Kao redatelj radio je na dokumentarnim filmovima "Terra roza", "Početak jednog lijepog prijateljstva", "Priča iz Nunića", "Ode Eddy" te na igranim serijama "Mrtvi kutovi", "Bibin svijet", "Periferija city", "Dome, slatki dome", "Dnevnik plavuše". Kao pomoćnik režije je sudjelovao u mnogim hrvatskim filmovima, televizijskim serijama i reklamnim spotovima te raznim koprodukcijama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

cinestar, aldo tardozzi, fleke, kino