Hrvatska

ŠUTNJA BIVŠEG PREDSJEDNIKA: Žarko Puhovski: Mesić ne želi reći otkud mu novac za stanove zbog svađalačkog karaktera!

Davor Gjenero: Uvjeren sam da ne krije ništa loše.

Piše: Ivan Klarić
PUHOVSKI: Nedopustivo je da ne želi reći tko mu je dao novac. Zapravo, ovakav odnos prema ovoj temi je samo nastavak njegova svađalačkog karaktera koji je bio prisutan i tijekom njegova dva predsjednička mandata.

Prema pisanju nekih medija, Stjepan Mesić je anonimno prijavljen Uskoku zbog sumnjivog načina kupnje dvaju stanova u Zagrebu. Navodno su sporna dva stana u podsljemenskoj zoni koje je Mesić kupio za 1,9 milijuna kuna, a koji nisu bili popisani na njegovoj imovinskoj kartici na kraju predsjedničkog mandata.

Do komentara od strane bivšeg predsjednika nemoguće je doći od prvog dana kad je ova informacija izašla u medijima.

- Gospodin Mesić nema namjeru to komentirati, rekli su nam u Uredu bivšeg predsjednika.

Pitanje koje se nameće glasi: Zašto Mesić odbija dati bilo kakav komentar, ali i zašto ne želi odgovoriti na pitanje otkud mu novac za kupnju dva stana u podsljemenskoj zoni.

Politički analitičar Žarko Puhovski kaže da bi Mesić kao bivši predsjednik, ali i još uvijek javni dužnosnik trebao reći otkud mu dva milijuna kuna.

 

GJENERO: Na kraju krajeva, upravo je Mesić taj koji je tijekom svoje političke karijere inzistirao na otkrivanju svih sumnjivih detalja u društvu i ovakvo ponašanje mu ozbiljno šteti.

- Ne vidim razlog zašto ne kaže otkud mu novac i da time napokon završi ovu priču. Na ovaj način samo stvara probleme sebi i nalazi se na udaru medija, kaže nam Puhovski.

- Nedopustivo je da ne želi reći tko mu je dao novac. Zapravo, ovakav odnos prema ovoj temi je samo nastavak njegova svađalačkog karaktera koji je bio prisutan i tijekom njegova dva predsjednička mandata, ističe Puhovski i dodaje da je to razlog njegove šutnje a ne to što nešto krije.

S druge strane, politički analitičar Davor Gjenero ističe da se na, kao bivšeg dužnosnika, Mesića ne odnosi Zakon o sukobu interesa. No, da bi svakako bilo dobro da kaže otkud mu novac za stanove.

 

- Na kraju krajeva, upravo je Mesić taj koji je tijekom svoje političke karijere inzistirao na otkrivanju svih sumnjivih detalja u društvu i ovakvo ponašanje mu ozbiljno šteti, kaže nam Gjenero i dodaje.

- Uvjeren sam da on ne krije ništa loše, ali jednostavno zbog svog karaktera ne želi otkriti otkud mu novac. A to mu, ponavljam, ozbiljno šteti, na kraju će Gjenero.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

davor gjenero, žarko puhovski, uskok, stanovi, stjepan mesić