Turizam

TURIZAM: Ministar turizma ove godine očekuje sedam milijardi eura prihoda

Kaže da se još razmišlja o načinima privatizacije neprofitabilnih i devastiranih hotelskih objekata u vlasništvu države, ali iz toga je izuzeo sustav ACI marina.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar turizma Veljko Ostojić danas je u Zadru izjavio da očekuje da će hrvatski turizam u ovoj godini ostvariti planiranih sedam milijardi eura. Ostojić se tijekom radnog posjeta Zadarskoj županiji susreo sa čelnicima grada Zadra i županije te vodećim ljudima zadarskih turističkih tvrtki.

Večeras će Ostojić prisustvovati svečanosti otvaranja Turističkog naselja Falkensteiner Resorta Punta Skala u Petrčanima koji je nakon osam godina gradnje dovršen do kraja.

Na sastanku se razgovaralo o modelima sufinanciranja promidžbe niskotarifnih zrakoplovnih tvrtki, koje su zadnjih nekoliko godina učinile velike pomake u zadarskom zračnom prometu, ali i o zakonima koji će uskoro biti izmijenjeni.

"Čelnike grada Zadra i županije upoznao sam s osnovama našeg programa rada, te s onim što mislim učiniti vezano za zakonodavne okvire, ali i poticanje konkurentnosti. Upravo će nam to biti u fokusu sljedećih godina jer mislimo da je konkurentnost ključ opstanka turizma na ovom području", istaknuo je ministar Ostojić nakon radnog sastanka sa zadarskim županom Stipom Zrilićem, gradonačelnikom Zadra Zvonimirom Vrančićem te turističkim djelatnicima.

Ministar turizma također je rekao da se još razmišlja o načinima privatizacije neprofitabilnih i devastiranih hotelskih objekata u vlasništvu države, ali iz toga je izuzeo sustav ACI marina. U nastavku posjeta Zadarskoj županiji obišao je i gradilište Lanterne - svjetionika na otoku Viru, budućeg hotela visoke kategorije.

Večeras će prisustvovati svečanosti otvaranja Turističkog naselja Falkensteiner Resorta Punta Skala u Petrčanima koji je nakon osam godina gradnje dovršen do kraja. U sklopu tog naselja su hoteli Iadera, otvoren prošle godine kao prvi hotel s pet zvjezdica u Zadarskoj županiji, te Diadora sa četiri zvjezdice. Ti su hoteli ujedno najluksuzniji smještajni kapacitet na zadarskom području, a osim hotela u naselju se još nalaze brojni bazenski kompleksi, wellness i fitness centri, apartmansko naselje za prodaju i najam te brojni sadržaji za zabavu i rekraciju gostiju.

Punta Skala je najveći i najvažniji građevinski projekt austrijske tvrtke Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG Hoteli koja je u to naselje ukupno uložila 160 milijuna eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Punta Skala, Falkensteiner, turizam, veljko ostojić