A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/antun-vrdoljak-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Antun Vrdoljak odgovara na optužbe da je primio milijun kuna: Premalo je to, neka još dodaju! | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: Antun Vrdoljak odgovara na optužbe da je primio milijun kuna: Premalo je to, neka još dodaju!

'Nisam uzeo ni lipe!'

Piše: Vanja Deželić

Bivše HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević branila se šutnjom na sudu pa je pročitan njen iskaz USKOK-u, u kojem stoji da se iz crnih fondova isplaćivalo mnoge filmaše, glazbenike i fotografe, a najviše od sviju navodno je primio poznati redatelj Antun Vrdoljak - čak milijun kuna. On tako nešto s gnušanjem odbacuje.

Nikada, ali baš nikada, nisam dobio niti jedne jedine lipe od HDZ-a. Uostalom, to je svjedočenje, a može ga se pobijati. Ona je rekla što ima, a sada je red na onima koje krivi za takve stvari

- Premalo je rekla, premalo! Majko mila... Ako treba neka još dodaju, zašto se zaustaviti na milijun kuna - zapitao se Antun Vrdoljak, kojeg smo zatekli u trenutku dok još nije znao za iskaz Branke Pavošević.

Nakon početnog cinizma redatelj se uozbiljio i odbacio sve tvrdnje svjedokinje.

- Nikada, ali baš nikada, nisam dobio niti jedne jedine lipe od HDZ-a. Uostalom, to je svjedočenje, a može ga se pobijati. Ona je rekla što ima, a sada je red na onima koje krivi za takve stvari - tvrdi Vrdoljak.

Razloge zbog kojih je baš njega istaknula kao osobu koja je primila najviše novca od svih navedenih na suđenju, ne zna.

- Nisam jedini, zar ne? Stvarno ne znam zašto je mene spomenula, ne znam koji su joj motivi i razlozi - kaže Vrdoljak.

No spreman je svoju čast braniti pred sudom.

 

>> Pavošević: Iz crnih fondova je Antunu Vrdoljaku isplaćeno milijun kuna!

- Poziv na sud još nisam dobio, ali ako dobijem otići ću, to mi je ionako dužnost kao građaninu. Tada ću reći istinu, a to je da nisam dobio nikakav novac iz crnih fondova HDZ-a - napominje redatelj.

Na popisu osoba kojima je tijekom predizbornih kampanja isplaćivala ilegalni novac su i estradni umjetnici Kindl, Houdek, Vanna, Drele, Jurčević i Škoro. Navodno je oko 200 tisuća kuna dobio i fotograf Hoyka

Iz pročitanih iskaza doznalo se da se novac izvučen iz državnih institucija i tvrtki preko tvrtke Fimi medija, po kojoj je afera dobila ime, koristio za predizbornu predsjedničku kampanju Jadranke Kosor. Na popisu osoba kojima je tijekom predizbornih kampanja isplaćivala ilegalni novac su i estradni umjetnici Ivana Kindl, Jacques Houdek, Vanna, Davor Dretar Drele, Lana Jurčević i Miroslav Škoro. Navodno je oko 200 tisuća kuna dobio i fotograf Damir Hoyka.

Tužiteljstvo je uz to optužilo Ivu Sanadera i Ratka Mačeka da su odgovorni za izvlačenje oko 70 milijuna kuna, što su obojica rezolutno odbacili, baš kao i obrana HDZ-a. Svi tvrde da je "crni fond" nastao bez znanja stranačkih tijela.

Uz to, njihovi branitelji su prigovorili pročitanim iskazima Branke Pavošević ističući da je pred USKOK-ovim istražiteljima svjedočila kontradiktorno te da je terećenjem ostalih optuženika za sebe pokušala ishoditi bolji položaj u sudskom postupku.

Tim iskazima rigovorio je i Sanader kojemu je posebno sporno što optuženicima čiji se istražni iskazi čitaju, jer su se nakon priznanja odlučili braniti šutnjom, ne mogu postavljati dodatna pitanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branka pavošević, antun vrdoljak, ivo sanader, HDZ